Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

2.5 yaşında kızım içe basıyor

Merhaba Hocam, 2.5 yaşında ikiz kızlarım var. Kızlarımdan biri yürümeye başladığından beri sağ ayağı ile çok belirgin şekilde içe basıyor. kosarken veya hızlı yürürken ayakları birbirine çarpır düşme tehlikesi yaşıyor, bazen de düşüyor. Yürümeye 14 aylıkken başladı ve biz farkettiğimizde ortopediye götürdük ama düzeleceğini söylediler. Hiç bir düzelme olmadı. Sizden randevu almak istiyorum. Görüşünüz nedir acaba. Ayrıca diğer kızımında sürekli bacaklarında ağrılar oluyor dönem dönem. 15-20 dk sürüyor sonra geçiyor.Onda buyume ağrısı olduğunu düşünüyorum fakat sizin görmenizi çok isterim. Lüleburgaz da yaşıyoruz. Kamu sektöründe çalısıyoruz eşim de bende randevu bulmamız sizden çok zor. Lütfen yardımcı olun.

7 Ocak 2016 09:07
Prof. Dr. Erol Yalnız Doktora Sor

Prof. Dr. Erol Yalnız tarafından cevaplandı.

Kalça çıkığı

Merhaba, Şu an 34 yaşındayım. 1,5-2 yaşlarında doğuştan kalça çıkığından dolayı belli aralıklarla 3 kez ameliyat olmuşum. Hatırlamıyorum... Sağ ayağımda biraz aksamam var. Fakat gerçek problemim hareket etmem sınırlandı... Yürürken canım yanıyor. Eğilip kalkarken (ör: bulaşık makinesine bulaşıkları yerleştirme hareketi) rahatsız oluyorum. 11 aylık bebeğim var kucakta gezdirmek uzun süre bazen kısa süre zor geliyor. İşyerinde oturarak çalıştığım için işte pek şikayetim yok fakat bazen arabaya binerken bile sağ bacağımı kendim elimle kaldırıp arabaya zor biniyorum. Ayrıca bir ameliyatımda dizimden çivi geçirilmiş. Şu an dizimle birlikte kalçama doğru da ağrım oluyor,bazen kasılıyor.Tekrar ameliyat olursam protez mi olacak ? Bu konuda hiçbir f...

9 Aralık 2014 11:41
Prof. Dr. Erol Yalnız Doktora Sor

Prof. Dr. Erol Yalnız tarafından cevaplandı.

HOCAM ÇOK ACİLL

Hocam merhaba benim kardeşim 22 haftalık hamile.4boyutlu ultrasyonda bebeğin sol kolu kısa yani dirsekte ve 2 parmağıda yok görünüyor.Bebek doğduğunda bunun ameliyatı varmı protez vs.Bizi bilgilendirirmisiniz.Görmek isterseniz şimdi bile gelebiliriz.İsterseniz usg görüntülerinide size gönderebiliriz.Bunun ameliyatını tedavisini yapıyormusunuz.Bilgilendirirmisiniz,şimdiden teşekkürler..

23 Ağustos 2014 11:02
Prof. Dr. Erol Yalnız Doktora Sor

Prof. Dr. Erol Yalnız tarafından cevaplandı.

Doğuştan spondilolistezis

Merhaba Hocam, Öncelikle zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim. 24 yaşındayım, başka bir sistemik hastalığım yoktur. 14-15 yaşlarında, gelişme döneminde ciddi bel ağrıları yaşamıştım, gereken muayene ve testler yapılarak bende ''doğuştan spondilolistezis'' olduğu söylenmişti. Büyümem yavaşlayınca artık neredeyse hiç bel ağrısı yaşamıyorum. Ama ara ara sağ bacakta garip bir his duyuyorum, uyuşıkluk gibi ama değil, yürümemi etkilemiyor. Aynı garip his sağ testis bölgesinde de uzun süredir mevcut. Sizce bu bulgularla, bendeki hastalığın şiddeti ne düzeydedir? Nelere dikkat etmeliyim? Neler için risk altındayım? Yardımınız için çok teşekkür ederim. Saygılarımla.

10 Kasım 2013 23:59
Prof. Dr. Erol Yalnız Doktora Sor

Prof. Dr. Erol Yalnız tarafından cevaplandı.

bel agrisi

Merhaba doktor bey.ben 1.5 ay once dogum yaptim.bebegimi emzirmekten mi bilmiyorum iki kurek kemigimin hemen altinda sagli sollu agrilarim olustu ve iki haftadir devam ediyor.hic bir ilac kullanamiyorum hamile oldugum icin.bana ne tavsiye edersiniz.krem olarak surulebilecek.

1 Kasım 2013 07:24
Prof. Dr. Erol Yalnız Doktora Sor

Prof. Dr. Erol Yalnız tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube