Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Menisküs ve öçb

merhaba adem hocam 2012 de sol diz öçb ameliyatı olmuştum.iyi bir fizik tedaviyle yeniden eski sağlığıma kavuşmuştum.6 ay önce aynı dizim yeniden sakatlandı.futbol maçında koşu sırasında aniden durdum ve tek ayağımın üzerinde kaldım.dizimden tık sesi geldi.bişeyin koptuğunu hissettim. çekilen mr da iç menisküs yırtığı çıktı. öçb kopuk değil ancak doktor esneme yapmıştır dedi.bir süre fizik tedaviye devam ettim ancak dizimdeki gevşekliği ve dönmeyi gideremedim.dizim biraz iyileşti derken bakıyorum yeniden dönüyor.tak tuk katur kutur sesler geliyor.dizime güvenemiyorum. yüklendiğim zaman yeniden dönüyor. dizimde öne çıkma hissiyatı oluyor ve gevşek durumda. ameliyatı önerirseniz izmirden gelip ameliyat olmak istiyorum. şimdiden çok teşekkürle...

15 Eylül 2015 17:02
Op. Dr. Adem Aydın Doktora Sor

Op. Dr. Adem Aydın tarafından cevaplandı.

Dizim acıyor

Benim yaşım 16 olduğum yerde koşu haraketi yapıyordum birden bacağımı açıp esnemeye çalıştığım için önce dizimden ses geldii dizimin yerinden çıkıp geri geldiğini hissetim o an inanılmaz bir acı yaşadım sonrasında şişlik ve bazı haraketlerim kısıtlandı dizim agrımıyor ama bacagımı tam dik konuma getiremiyorum ve dizimi bukemiyorum neredeyse 2 hafta oldu ama şişlik hala inmedi ve dizimin sağ tarafı acıyor bastırınca sorun orda ne olabilir ?

5 Ağustos 2015 08:50
Op. Dr. Adem Aydın Doktora Sor

Op. Dr. Adem Aydın tarafından cevaplandı.

Merhaba, Annemin Sol dizinde şişme ve yürüyememe sorunu var

Merhabalar, Annemin sol dizinde MR sonucu menisküs yırtılması, kireçlenme, kist ve kemik yamukluğu ortaya çıkmıştır. Görüştüğümüz doktor ilaç tedavisi ypalım dedi öncelikle iğne vuracağını (pahalı) belirtti. Sizce ne yapmalıyız? Doktorun dedikleri sizce uygulanmalı mı?

3 Ağustos 2015 23:31
Op. Dr. Adem Aydın Doktora Sor

Op. Dr. Adem Aydın tarafından cevaplandı.

Annemin dizindeki su bitti

Merhabalar, annemin dizinde şiddetli ağrı var yaklaşık 8 yıldır. Bıçaklanıyor gibi bir agrı olduğunu söylüyor. Dizindeki suyun bitmesiyle kemikler birbirine sürtürek aşınma oluşturdu. Menisküsüde var. Doktora gittiğimizde "yaşın daha genç protez yapamayız" dedi. Annemin yaşı 48 kilosu 112. Sizce başka bir tedavi yöntemi var mıdır? Teşekkürler.

29 Temmuz 2015 14:43
Op. Dr. Adem Aydın Doktora Sor

Op. Dr. Adem Aydın tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube