Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları
13 yaşında kız çocuğumun her iki dizinde patella çıkığı oluşuyor. Geçmiş dönemde ameliyat için gelişiminin tamamlanması gerektiği söylendi şimdilerde de gerek olmadığı hemen ameliyat yapılabilir diye söylendi. Yapışkanlı sporcu bantları ile belli seviyede kontrol altında tutabiliyoruz. En doğru zamanlama nedir.
1 Ekim 2018 20:58Prof. Dr. Ertuğrul Şener tarafından cevaplandı.
Merhabalar emarımı yorumlarmısınız ? sol dizde ; suprapatellar bursa ve diz eklemi içerisinde minimal sıvı izlenmektedir. medial menisküs korpus ve arka boynuzunda grade 2 dejenerasyon görülmektedir. lateral menisküste grade 1 dejenerasyon izlenmektedir. sağ dizde ; suprapatellar bursa ve diz eklemi içerisinde minimal sıvı izlenmektedir. medial menisküs arka boynuzunda grade 2 ince dejenerasyon görülmektedir. lateral menisküste grade 1 dejenerasyon izlenmektedir. prepatellar yumuşak dokuda ödem izlenmektedir
23 Temmuz 2018 09:38Prof. Dr. Ertuğrul Şener tarafından cevaplandı.
Merhaba iyi gunler annem 76 yasinda dizlerinin uzerine dusme sonucu1 dizinde kirik ve ayrilma olusmus doktor bey ameliyat demis annem 2 kez bay pass oldugu icin ameliyata olumsuz bakiyoruz. Yasli ve kalp seker hastasi bi kadin icin ameliyat riskli mi ve ameliyat olmassa yurume ihtimali nedir,?
4 Temmuz 2018 09:04Prof. Dr. Ertuğrul Şener tarafından cevaplandı.
Merhaba Doktor Bey. 36 yaşındayım. 4 senedir sağ diz kapağımda ağrı ile yaşıyorum. Ağrı diz kapağım ve etrafında orta şiddetli bir ağrı. diz kapağımın arkasına ve alt ve üst kısmına da hafif şiddetli ağrı vuruyor. Yanma, soğuma, çok hafif uyuşukluk hissi oluyor. Hareket kısıtlılığı yok. Uzun süre bükme de yanma hafif artıyor. Yürümem de merdiven inip çıkmamda problem yok. Doktor Bey çok özür dileyerek söylüyorum 5 doktor gezdim. Hiç bir çözüm bulamadım. Diz kapağı yapısal bozukluk teşhisi koyan oldu, kas ağrısı teşhisi koyan oldu, sıvı azalması diyerek iğne yapan oldu. Yorumunuz için şimdiden teşekkür ediyorum. Dilerseniz Mr Cd mi gönderebilirim. İyi Günler.
7 Mayıs 2018 15:00Prof. Dr. Ertuğrul Şener tarafından cevaplandı.