Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Radyoloji sonucu nedir

SOL DİZ MR TETKİKİ Medial ve lateral reseslerde minimal artmış efüzyon izlendi. Patellada kıkırdak dokuda incelme izlendi. Patellar kondromalazi lehine değerlendirildi. Diz eklemini oluşturan kemiklerin kortiko-medüller sinyal intensite dağılımları tabiidir. Suprapatellar-infrapatellar bursa açık izlenmektedir. Medial ve lateral menisküs kompartmanları normal form ve sinyal özelliğindedir. Ön çapraz bağda ödemli görünüm izlendi. PCL, medial ve lateral kollateral ligamanlar intakttır. Quadriceps ve patellar tendon insersiyon düzeyi tabii, tendon seyirleri doğaldır. Saygılarımla Rad.Prof.Dr.Mehmet Tekşam Tesc. No : *** *** **/*** *** ** NOT: Bu metin elektronik imza ile imzalanmıştır.

28 Aralık 2018 22:21
Prof. Dr. Fatih Karaaslan Doktora Sor

Prof. Dr. Fatih Karaaslan tarafından cevaplandı.

Kist hastaligi

Gecen gun doktorw gittim bacagim agriyor diye rontgen cekildi.orad a cikan sonucta kist varmis.bu Bacaktaki kist kendiliginden gecme ihtimali var mi ?kendiliginden

27 Mayıs 2018 17:03
Prof. Dr. Fatih Karaaslan Doktora Sor

Prof. Dr. Fatih Karaaslan tarafından cevaplandı.

menisküs zedelenmesi ve fizik tedavi süreci

meraba 24 yasındayım halısaha maçı sonrasında dizim kitlendi gibi oldu. incilmiştir diye pek önemsemedim hafif sızlama ile 2 ay kadar geçiştirdim.sonra mr çektirdim .sol dizimde medial menisküs arka boyunuzda grade 1 dejenerasyon izlenmiştir teşhisi kondu. oturup kalkarken özellikle dizlerimi büküp oturmaya çalıştığım zaman ve oturduğumda sızlama oluyordu. muayene oldugum doktorun birisi ameliyat olmam gerektiğini söyledi. başka doktor egzersiz verdi 6 -8 hafta kadar suan 4 .hafta bitmek üzere hala oturmada güçlük çekiyorum ve dizde değişik sesler ve hareketler söz konusu . egzersizlerden sonuç alma ihtimalim nedir aksi halde ameliyat mı gerekiyor?

24 Mart 2018 15:01
Prof. Dr. Fatih Karaaslan Doktora Sor

Prof. Dr. Fatih Karaaslan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube