Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Bel mr sonuçları

Merhaba. Ben belimde ve kalçamda olan ağrı için doktora gittim. Ağrı bacağıma da vuruyordu. Doktor bel içim mr çektirtti. Sonuçta : ''L4-L5 ve L5-S1 düzeylerinde her iki lateral resesi daraltıp,tekal saka bası yapan genel periferal bulgingler izlenmektedir.Bu düzeylerde ligamentum flavumlar kalındır.'' diye bir ibare var. Bu ne demek ve ne yapmam gerekir ? Yorumlarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

21 Ocak 2019 15:32
Prof. Dr. Şevki Erdem Doktora Sor

Prof. Dr. Şevki Erdem tarafından cevaplandı.

HİPOİNTENS lezyon

Hocam hayırlı akşamlar annem bir süredir bel ağrısı problemi yaşıyor çekilen mr da şöyle diyor. Tüm lomber vertebral korpuslarında ve görüntüleme alanına giren tüm sakral vertebralarda T2A sekansta heterojen hipointens T1A sekansta hipointens lezyonlar mevcuttur(met?) Diğer her şey düzenli olarak belirtilmiş yorumlarsanız sevinirim. ALLAH sizleri başımızdan eksik etmesin.

10 Nisan 2017 19:46
Prof. Dr. Şevki Erdem Doktora Sor

Prof. Dr. Şevki Erdem tarafından cevaplandı.

Ani Sırt Ağrısı

İyi günler , 21 yaşındayım 3 senedir vücut geliştirme sporu ile uğraşıyorum.Dün sporda arkadaşın üstüne halter düştü yaklaşık 60 KG di. çok ağır yük taşıdım ve pozisyonum yanlıştı direk üstünden almak için sırtladım(direk bele yük bindi bacaktan alamadım gücü.). Bugün yeri tam belli olmasada sırtıma omurilikten başlayan 12 saatte bir bir ağrı giriyor , yerini tam söyleyemiyorum. Çok ani bir ağrı oluyor ve yaklaşık 1-2 sn sonra geçiyor.Sebebi ne olabilir ? 2 gün önce terliyken biraz soğukta kaldım ondan olabilir mi ?

7 Şubat 2017 15:30
Prof. Dr. Şevki Erdem Doktora Sor

Prof. Dr. Şevki Erdem tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube