Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

LOMBER MR

TEKNİK: Segital planda T1 ve T TSE, aksial planda T1 ve T2 TSE sekanslar uygulanmıştır BULGULAR: lomber lordoz tabiidir.lomber disklerde dejeneratif sinyal kayıpları görülmüştür L1-2 düzeyinde minimal diffüz bulding izlenmiştir L4-5düzeyinde sağ foraminal minimal annüler fissür görünümü,sol foraminal minimal diffüz bulding izlenmiştir L5-S1 düzeyinde minimal santral protrüzyon annüler fissür görünümü izlenmiştir ne demek hocam??

22 Eylül 2014 17:45
Prof. Dr. Çağatay Öztürk Doktora Sor

Prof. Dr. Çağatay Öztürk tarafından cevaplandı.

spor yaparken ayağa vuran bel ağrısı

hocam iyi çalışmalar.29 yaşındayım 1.70 boyunda, 56 kiloyum...ben 3 yıldır, düzenli olarak gün aşırı, 30-35 dk orta tempo, tartan pistte koşu sporu yapıyordum fakat işim gereği il değiştirdim, takdir edersiniz ki uygun koşu zemini bulmak(sert toprak çim tartan) her il ve ilçede kolay değil bu yüzden asfalt beton gibi alanları tercih etmek zorunda kalıyoruz ki tanıdığım birçok insan yıllardır bu zeminlerde koşuyor.internette yaptığım araştırmalar sonucunda, zemine uygun ve ayak tabanı yapısına göre doğru ayakkabıyı seçen, tavsiye eden ve satan bir magazanın olduğunu ve bu işi profesyonel olarak yaptıklarını öğrendim: outrunner mağazası/ortaköy..buradan iyi bir fiyata ayağım ve sert zemin için en uygun ayakkabıyı aldım ancak yaptığım ilk ve i...

6 Temmuz 2014 15:23
Prof. Dr. Çağatay Öztürk Doktora Sor

Prof. Dr. Çağatay Öztürk tarafından cevaplandı.

Mr Tanısı

Merhabalar hocam ben bel ve bacak ağrılarımdan dolayı ortopedi bölümüne muayene olmaya gittim ve doktorum MR çekilmemi istedi ve çekildiğim MR sonucunda tanı olarak; Lomber lordozda düzleşme. Torakolomber düzeyde skolyoz. Multıpl düzeylerde Schmorl nodülleri L1-2 ve L2-3 düzeylerinde dejeneratif diskopati. L1-2, L2-3 ve L5-S1 annulus bulging sonuçları çıktı. Rica etsem bu tanı hakkında daha detaylı bir bilgi verebilir misiniz.

4 Temmuz 2014 16:31
Prof. Dr. Çağatay Öztürk Doktora Sor

Prof. Dr. Çağatay Öztürk tarafından cevaplandı.

Şiddetli bel ve bacak ağrısı

iyi günler doktor bey 2010 dan itibaren belimde şiddetli ağrı ve sol bacağımda kasılma var idi halen devam etmekte MR çektirdim ve sonuçlar bu şekilde SE T1 SAĞİTAL , FSE T2 SAĞİTAL , AKSİAL PLANLARDA GÖRÜNTÜLERE ELDE OLUNMUŞTUR LOMBER LORDOZ TABİDİR SPİNAL KORD L1 VERTEBRA DÜZEYİNDE SONLANMAKTADIR İNCELEME DÜZLEMİNDE GÖRÜLEN SPİNAL DAĞILIMI VE KALINLIĞI TABİDİR PARAVERTEBRAL VE PREVERTEBRAL ALANLAR SERBESTTİR L4-L5 İNTERVERTEBRAL EKLEM DİSKİNDE SANTRAL AĞIRLIKLI EKSTRÜDE İNFERİOR YÖNE EMİGRATE DİSK MATERYALİ DURAL KESE SPİNAL KÖKÜ BASILAMIŞ NÖRAL FORAMEN GİRİŞLERİ DARALMIŞTIR L5-S1 İNTERVERTEBRAL EKLEM DİSKİNDE SANTRAL AĞIRLIKLI PROTRÜZYON DURAL KESE SPİNAL KÖKÜ BASILAMIŞ NÖRAL FORAMEN GİRİŞLERİ DARALMIŞTIR DİĞER İNTERVERTEBRAL EKLEM DİSKL...

6 Mayıs 2014 03:01
Prof. Dr. Çağatay Öztürk Doktora Sor

Prof. Dr. Çağatay Öztürk tarafından cevaplandı.

iş yaparken belimde ağrı oluyor yoruluyorum rahatsızlık veriyor

iyi günler hocam 22yaşındayım bu yaşta bel ağrısı çekiyorum.birgün temizlik yaparken belime ağrı girdi ve yanma şeklinde batma oldu.sırt tarafıma film çektiler ve hiçbirşey olmadığını ama fizik tedaviye gitmem gerektiği söylendi.ben anlayamadım birşeyim yok ama neden fizik tedavi denildiğine..2aydır hala ağrım sürüyor ve belimede komple ağrı sardı önce üst taraflar ağrı yapıyor sonra alt bel tarafı ..ağrı kesici krem verildi onu sürüyorum fakat ailem fizik tedaviye olumlu bakmıyor ne yapabilirm sorunun ne olduğunu pek anlayamadım ben aydınlatırmısınz lütfen .saygılar.

28 Nisan 2014 19:51
Prof. Dr. Çağatay Öztürk Doktora Sor

Prof. Dr. Çağatay Öztürk tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube