Ortodonti (Çene-Diş Bozuklukları) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 6 soru cevaplandı.

Diş kayması

Hocam benim ön dişim arkaya kayıyor bunun için hangi yol izlemeliyim muayene için ne yapmam gerek ilk geldiğimde ücret ödüyor muyum

6 Eylül 2021 19:28
Uzm. Dr. Dt. Burak Aksu Doktora Sor

Uzm. Dr. Dt. Burak Aksu tarafından cevaplandı.

Plağım kırıldı

Selamlar benim 3 ay önce diş telim çıktı ve plak kullanmaya başladım 1hafta önce plağım kırıldı 1 hafta takmadım ve yeniden yaptırdım ama oradakilerin önerisiyle bir tık kalınını yaptırdım şuan ikinci kullanışım ve baştan beri hiç acımayan dişim acımaya başladı sizce neden ?

21 Temmuz 2021 00:30
Dr. Dt. Akın Pişiren Doktora Sor

Dr. Dt. Akın Pişiren tarafından cevaplandı.

Alt Çene Geriliği

Merhaba. 28 yaşındayım. Alt çene geriliğim olduğundan dolayı doktorlar ameliyat şart dedi. Alt çene ileri olduğunda ameliyatsız çözüm sunduğunuzu herkesin memnun kaldığını duydum. Alt çene geriliği için ameliyatsız çözümünüz mevcut mu ? Şimdiden teşekkür ederim.

30 Mayıs 2020 01:10
Uzm. Dr. Dt. Cem Baykan Doktora Sor

Uzm. Dr. Dt. Cem Baykan tarafından cevaplandı.

Çatlak aparey

Yaklaşık 10 ay önce ortodonti tedavim bitti aparay kullandım fakat düzensiz şimdi de aparay de çatlama var ve dişlerimde bozulma hissediyorum şu an apareyi kullanmaya çalışıyorum fakat hijyenik olmadığını düşünüyorum ne yapmam gerekir size başvursam bana bir çözüm bulabilir mısınız :) (şu an dişlerimde herhangi bir sabitleyici tel yok)

12 Şubat 2020 23:09
Uzm. Dt. İsmihan Kayhan Çilesiz Doktora Sor

Uzm. Dt. İsmihan Kayhan Çilesiz tarafından cevaplandı.

Ortodontik tedavi sonrasi

Hocam merhaba Ust cenede darlik alt cenenin onde olmasi ve kopek disimin kesici disimin uzerinde olmasi sebebiyle 13 yasinda dis teli tedavisine baslandi.4 yillik tedavim 5 sene once sonlandirildi ve pekistirme apareyi verildi.Apareyi 1 yil kullanmam soylendi ve tedavim tamamlandi.Pekistirme apareyini 1 yil kullandiktan sonra kullanmayi biraktim 4 sene once.Fakat dislerimde bozulmalar fark ettigim icin tekrar apareyi takmaya calistim oldukca zor ve agrili olmakla birlikte dislerime oturmadi.Bu asamada ne yapmaliyim oneriniz nedir.Goruslerinizi paylasabilirseniz cok sevinirim.Simdiden tesekkurler.

13 Haziran 2019 10:44
Prof. Dr. Dt. Hasan Babacan Doktora Sor

Prof. Dr. Dt. Hasan Babacan tarafından cevaplandı.

diş teli

Sevgili hocam iyi çalışmalar. 20 yaşındayım. Ön dişlerimin yanındaki dişler geride ve alt ön dişlerde de çarpaşıklık söz konusu. Sol ve sağ tarafta yükseklik probleminden dolayı düzeltme yaptırdım. Milim oynamalar olmasına rağmen büyük hassasiyet hissetmekteyim. Sağ tarafa daha çok yük bindiğini hissediyorum. Adapte olmam ne kadar sürer? Onun dışında diş teli taktırmak istemiyorum. Diş teli ağız kapanışımda ki sorunu düzeltir mi ? Yükseklikten dolayı olan hassasiyet sorunu mu giderir mi ? Diş teli ne gibi sorunları ortadan kaldırır ve faydalı bir tedavi midir ? Diş teli tedavisi sonrası bu tür şikayetlerim ortadan kalkmış olur mu ? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

14 Ekim 2017 21:39
Uzm. Dr. Dt. Cem Baykan Doktora Sor

Uzm. Dr. Dt. Cem Baykan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube