Sorularda Ara

Ortodonti (Çene-Diş Bozuklukları) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 110 soru cevaplandı.

Diş teli doktor değişikliği

Merhaba ben suan diş teli tedavisi görüyorum tedavi yarıda bırakıp başka bir doktorla devam etmem uygun olur mu ne önerirsiniz

18 Haziran 2021 13:40
Prof. Dr. Dt. Bülent Baydaş Doktora Sor

Prof. Dr. Dt. Bülent Baydaş tarafından cevaplandı.

Diş bakımını duzenli yapmak diş eksilmesini engeller mi?

Selamlar, yıllar önce 8-10 yaşlarım sırasında kaza geçirdim. İki adet diş ameliyatı geçirdim, damağım onarıldı ve dişlerime anatomik çizgisine döndürme amaçlı tel tedavisi uygulandı. Daha sonra ön dört disimin en solundaki dişim düştü. Şuan ön iki üç dişimde çapraşıklik mevcut. Herhangi bir tel tedavisi görmedim çapraşık dişler için. Ağız hijyenimi uzun süre ihmal eden birisiyim. Son zamanlarda az da olsa anksiyetem gelişmeye başladı, dişlerimi fircaliyorum bundan dolayı. ön iki disimin birinde hafif sallanma mevcut, sağ dişte o kadar belirgin bir sallanma yok. Ağız hijyenime düzenli bir şekilde dikkat edersem dişlerimin düşme ihtimalini düşürmüş olur muyum? Bu konuda son zamanlarda çok takıntı yaptım cevaplamanizi umuyorum.

1 Nisan 2021 22:18
Dr. Dt. Ahmet Ertan Soğancı Doktora Sor

Dr. Dt. Ahmet Ertan Soğancı tarafından cevaplandı.

Diş yamukluğu hakkında

Hocam merhaba benim öndeki iki büyük dişimden biri yamuk.Ust üste binme veya kalkiklik yok.Sadece sola doğru bir yamukluk var.Bunun tedavisi nedir ve fiyatı ne kadar olur ? Tel gerekli mi?

18 Mart 2021 01:35
Uzm. Dt. Selcan Hasipek İnan Doktora Sor

Uzm. Dt. Selcan Hasipek İnan tarafından cevaplandı.

ön diş çapraşıklığı ve çene problemi

merhabalar fırat bey. ben yirmi yaşındayım, ön iki dişimden biri diğerinin biraz üstünde duruyor, geri kalan dişlerimde estetik bir bozukluk yok yalnız çenemin bir miktar geriye oturduğunu söyleyebilirim. bu yaştan sonra çene düzeltilebilir mi? bir de ön dişlerim için tel taksam ne kadar süre takmam gerekir? fastbraces yöntemi uygulasak o süre iyice kısalır mı? teşekkür ederim.

16 Mart 2021 09:47
Uzm. Dt. Fırat Koç Doktora Sor

Uzm. Dt. Fırat Koç tarafından cevaplandı.

Diş telinden dolayı mı?

Merhaba. 3 gün önce diş teli taktırdım ve bugün çıkarttırdım. Bazı nedenlerden ötürü. Diş teli taktırmadan önce ön iki dişim arasında çok küçük boşluk vardı. Şimdi o boşluk artmış gibi geliyor. Böyle bir mümkün mü? Diş teli 3 günde etki edebilir mi?

9 Mart 2021 17:35
Dr. Dt. Özge Aktaş Özçıkrıkcı Doktora Sor

Dr. Dt. Özge Aktaş Özçıkrıkcı tarafından cevaplandı.

Diş telinden dolayı olmuş olabilir mi?

Merhaba öncelikle. 3 gün önce diş teli taktırdım ve bugün çıkarttırdım. Bazı nedenlerden ötürü. Diş teli taktırmadan önce ön iki dişim arasında çok küçük boşluk vardı. Ve şimdi boşluk sanki artmış gibi geliyor. Bana mı öyle geliyor bilmiyorum. Diş teli 3 günde etki edebilir mi. Ben mi abartıyorum?

9 Mart 2021 17:28
Uzm. Dt. Selcan Hasipek İnan Doktora Sor

Uzm. Dt. Selcan Hasipek İnan tarafından cevaplandı.

ust ceneye tel

merhabalar sadece ust ceneye tel takilabiliyor mu ve muayene ucreti ne kadar ogrenebilir miyim acaba simdiden tesekkur ederim

26 Şubat 2021 22:37
Uzm. Dr. Dt. Ufuk Gökkaya Doktora Sor

Uzm. Dr. Dt. Ufuk Gökkaya tarafından cevaplandı.

Alt ve Üst Ön İki Dişim Hizalanmıyor

Selamlar hocam, benim üst ön iki dişimin ortasıyla alt ön iki dişimin ortası denk gelmemekte. Alt ön iki dişim üst ön iki dişime göre daha solda kalıyor. Alt çenemi alt ön iki dişimin ortasıyla ön iki dişimin ortasıyla aynı hizaya gelsin diye sağa kayıdırınca bu sefer ağzımı kapatamıyorum dişlerim birbiriyle oturmuyor. Aynada dikkatli olarak baktığımda ağzımı kapatırken çenemim hafifçe sola kaydığını fark ettim. Bu sorun diş teliyle düzeltilebilir mi?

29 Aralık 2020 21:26
Prof. Dr. Dt. Bülent Baydaş Doktora Sor

Prof. Dr. Dt. Bülent Baydaş tarafından cevaplandı.

Bilgi almak

Merhabalar ben 19 yaşındayım diş teli tedavisi görmem gerekiyor muayeneye gelip bilgi almak istiyorum muayene ücreti ne kadar acaba

3 Aralık 2020 15:53
Uzm. Dt. Oya Yılmaz Ertuğrul Doktora Sor

Uzm. Dt. Oya Yılmaz Ertuğrul tarafından cevaplandı.

Köpek dişim öne geldi

Merhaba 17 yaşındayım ve ön köpek dişimin birisi öne doğru geldi ve sallanıyor ne yapmam gerek? Şimdiden teşekkür ederim

7 Haziran 2020 14:47
Doç. Dr. Dt. Korkmaz Sayınsu Doktora Sor

Doç. Dr. Dt. Korkmaz Sayınsu tarafından cevaplandı.

DİŞ SAĞLIĞI VE DİŞ PLAĞI

MERHABA, BENİM DİŞ YAPIMDA BOZUKLUK VAR. DİŞ ÇARPIKLIĞI KONUŞMAYI ETKİLİYOR MU VE BİRDE RİCA ETSEM DİŞ PLAĞI İÇİN FİYATLARINIZ NEDİR ACABA

3 Ocak 2020 00:17
Uzm. Dt. İsmihan Kayhan Çilesiz Doktora Sor

Uzm. Dt. İsmihan Kayhan Çilesiz tarafından cevaplandı.

Dis teli takilmasi soylendi.

Kizim 12 yasinda.sgk ile tedavi olmak istiyor.verilen raporu size iletmek isterim.mumkunse fiyat nasil olur.odemede elden taksit yapabiliyormuyuz.tabloda: estetik 6 Ust ark caprasiklik 5.1-9mm Ust ark boslugu ^2mm Capraz kapanis yok On acik kapanis ^1mm On derin kapanis 1/3den 2/3une kadar ortulmus. Bukkal bolge on arka yon iliski (sağ) tuberkul tuberkule iliski. Bukkal bolge on arka yon iliski(sol) tuberkul tuberkule iliski.ve son olarak. Icon indeksi puani 72 (estetik amacli degildir). Simdiden cok tesekkur ederim.

15 Aralık 2019 16:50
Prof. Dr. Dt. Bülent Baydaş Doktora Sor

Prof. Dr. Dt. Bülent Baydaş tarafından cevaplandı.

Diş çapraşıklığı

merhaba iyi günler bir sorum olucaktı diş çapraşıklığı muayenesi olmak istiyorum herhangi bir ücret ödüyor muyuz ve ya randevu almamız mı gerek?

25 Kasım 2019 14:19
Uzm. Dr. Dt. Burak Aksu Doktora Sor

Uzm. Dr. Dt. Burak Aksu tarafından cevaplandı.

randevu talebi

merhaba dr hanım, kızım için ortodonti tedavisi yaptırmam gerekiyor. İletişim bilgilerinize ulaşamadım. nasıl randevu alabilirim.

12 Kasım 2019 17:31
Dr. Dt. Asiye Pampu Doktora Sor

Dr. Dt. Asiye Pampu tarafından cevaplandı.

Diş üst üste binmesi

Merhaba 23 yaşındayım. son 6 aydır üst ön dişlerim üst üste binmeye başladı. Daha önce hepsi tek sıra halindeydi. Neden olur? Tedavisi nedir?

8 Kasım 2019 09:26
Prof. Dr. Dt. Hasan Babacan Doktora Sor

Prof. Dr. Dt. Hasan Babacan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube