Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 8 soru cevaplandı.

Nöropati

Merhaba.18 yaşındayım.Testis tümörü tanısıyla 4 kür kemoterapi (BEP) aldım.Son kemoterapiyi aldıktan hemen sonra yani 4,5 ay önce ayak tabanımda sızlama,yanma bazen ağrı ve uyuşma olmaya başladı.Aşırı derecede değil şikayetlerim ama yine de bazen yürürken rahatsız oluyorum.Röntgen çekildim ortopedik olarak herhangi bir sorunum yokmuş.Kemikler sağlam yani.Muhtemelen kt kaynaklı nöropati. Bu yan etki zamanla,ilaç falan kullanmadan kendiliğinden geçer mi ? Yoksa illa EMG yaptırıp ona göre ilaç mı kullanmalıyım ? Veya EMG testi yaptırmadan doktora gidip direkt tedavi görebilir miyim (ilaç vs.) ? Yardımcı olursanız sevinirim . Teşekkürler .

20 Şubat 2015 20:51
Prof. Dr. Babür Dora Doktora Sor

Prof. Dr. Babür Dora tarafından cevaplandı.

omuz sırt kol uyuşması

Merhaba Hocam Yaklaşık 4 yıl önce fitnıs yaparken sol kuluç kemiğimin orda bir ağrı hissettim ve ertesi gün sol parmaklarımda uyuşma oldu. 4 senedir fizik tedavi görüyom omuzum sırtım ve kolumdan.rahatlama oluyor ama ertesi günlerde sol omuz sırt ve kolumda uyuşma ve ağrı devam ediyor.sol tarafıma yattığımda uyuşuyor. son mr rapor sonuclarım: Servikal disklerin sinyal intensiteleri T2 ağırlıklı incelemelerde dejenerasyona sekonder sinya kaybı göstermektedir. c2-c3 düzeyinde diskte dejeneratif sinyal kaybı izlenmiştir. c3-4 ve c4-5 seviyelerde santral protrüzyon mevcuttur. c5-6 ve c6-7 seviyelerde diifüz bulging mevcuttur. bu sonuclarla yeniden fiziktedaviye başladım hocam.sol koluma yük aldığımda veya sabit bir yere yasladığımda kolum şişiy...

14 Ocak 2015 12:32
Prof. Dr. Babür Dora Doktora Sor

Prof. Dr. Babür Dora tarafından cevaplandı.

mr sonucu değrlendırırmısınız lutfen

merhaba eşimin mr sonuclarını değerlendırırmısınz lutfen doktorumuz yıllık ızne cıkmıs o yuzden henuz gosteremedık yorumlarınız nedır acaba?kranıal mr ıncelemesınde ınceleme aksiyal planda T1 SE T2 TSE Flaır sagıtal planda T1 SE koronal planda T2 (TSE) sekanslar alınmıştır. sol frontal sentrum semıovale düzeyınde bır adet mılımetrık boyutlu T2A ve Flaır ağırlıklı incelemelerde hiperıntens nonspesıfık lezyon ıncelenmıstır.her ıkı serebellar hemısfer pons ve medulla oblongata homojen sınyal intensitesinde ızlenmıstır.IV.ventrukal normal konum ve boyutlardadır.Bazal sisternalar tabiidir.her iki internal akustık kanal genıslıgı ve 7-8 sınır kompleksı normal olarak değerlendırılmıstır.Bazal ganglionlar ve talamuslar normaldır.korpus kallozom ve ...

26 Ağustos 2014 18:10
Prof. Dr. Babür Dora Doktora Sor

Prof. Dr. Babür Dora tarafından cevaplandı.

kas hastalığı

iyi günler hocam. miyopati hastasıyım 20 yasındayım. yürümemde pek bozukluk yok ama evlilikten korkuyorum evlendiğim zaman zorlar mı bu rahatsızlık beni ?

24 Ağustos 2014 00:51
Prof. Dr. Babür Dora Doktora Sor

Prof. Dr. Babür Dora tarafından cevaplandı.

Kalıtsal nöropati

Hocam kalıtsal nöropati hastasıyım.25 yaşındayım.Ailemde kimsede olmamasına rağmen sinir biyopsisi sonucu doktorum hastalığımın kalıtsal olduğunu söyledi.Yürürken çok zorlanıyorum.Bacaklarımda titreme,ağrı var.Ayağım yürürken çoğu zaman yere takılıyor.Soğukta kitleniyor bacaklarım.Hocam yapılabilecek hiçbir tedavi şekli yok mu?Bazen bacaklarımı iyi hissediyorum ne oluyor da iyi oluyor onu da bilmiyorum.Hocam küçük bir umut bile olsa yapılabilecek bir şey varsa bilmek istiyorum.Bir de 8 aylık bir erkek çocuk babasıyım hastalığın ona geçmesinden korkuyorum bu hastalık baskın bir karakterde midir?Bu konuda ne söyleyebilirsiniz yardımcı olursanız sevinirim çok teşekkür ederim.

4 Nisan 2014 17:11
Prof. Dr. Babür Dora Doktora Sor

Prof. Dr. Babür Dora tarafından cevaplandı.

Sol ayakta yanma hissi

iyi günler, 1 hafta önce sol ayak baş parmağımı sert bir yere vurdum ve tırnağımın bir kısmı kalktı, o günden beridir de ayağımda gün içince sıcaklık hissi hissediyorum. 1 kaç sn sürüp geçiyor. bu konuda ne yapmam gerekir cevaplarsanız sevinirim.

8 Şubat 2014 21:37
Prof. Dr. Babür Dora Doktora Sor

Prof. Dr. Babür Dora tarafından cevaplandı.

Yanağım Titriyor.

Hocam merhaba 20 yaşındayım ve yanağım titriyor evet stresli birisiyim dersler ve finaller yüzünden. Yalnız bundan 1 ay önce nörolojiye gittim sinüzitin var dedi. MR çekindim ve sinüzit çıktı ve doktor bana hiç bir sorunun yok dedi ve bundan 10 gün önce falan da kan tahlili yaptırdım. Kendimi hasta hissediyordum. Kan tahlillerinden de hiç bir kötü sonuç çıkmadı (Demir 122 çıktı referans olarak *** *** ** arası normal yazıyordu) Hocam bu durum anneannemde de var. Korkuyorum lütfen yardımcı olun. Benim tahlillerimde hiç bir şey çıkmaz iken, bu neden olabiliyor. Anksiyete mi var acaba? Kendime soru sormaktan bıktım.. İyi Günler.

9 Ocak 2014 12:09
Prof. Dr. Babür Dora Doktora Sor

Prof. Dr. Babür Dora tarafından cevaplandı.

nöropati ağrıları

merhaba, karaciğer kolanjiokarsinom tanısı konulan annem için gemzer ve cisplatin kemoterapi ilaçları kullanıldı. kemoterapi sonrasında zaten belirgin olarak oluşmaya başlayan el ve ayak ağrıları daha çok arttı ve kemoterapiyi bırakalı 2 ay olmasına karşılık hala geçmedi. bu sürede doz artışı şeklinde 2 ay neurontin kullanıldı ama sonuç alınamadı. araştırmamda pekte sonuç alınacak bir ilaç olmadığını düşünüyorum. tekrar kemoterapi almaya başlayabilir. cisplatin ilacının bir yan etkisi oluğunu biliyorum. ama bu ilacı almakta zorundayız. ağrılar devam ederken tekrar bu ilaca başlamak annemi nöropati ağrıları bakımından muhtemelen daha kötü yapacak. ne yapmamız gerektiği konusunda yardımcı olmanızı rica ederiz. tşk.

16 Aralık 2013 16:16
Prof. Dr. Babür Dora Doktora Sor

Prof. Dr. Babür Dora tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube