Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

fasikülasyon

iyi günler 44 yaşında bayanım. Yaklaşık 5 ay önce hipertiroit graves hastalığı teşhisi aldım ve o zamandan beri thyromazol kullanıyorum. 2 ay önce sol elimin yan tarafında ara ara gelen seğirme olmaya başladı.Ben google da araştırma yaptıkça bütün vücuduma yayıldı. ALS hastalığı olma ihtimalim bende anksiyete yarattı.Her iki elimde seğirme bir türlü geçmedi.Kan tahlillerimde az demir ve folat düşüklüğü çıktı.Demir ve folat takviyesi almama rağmen seğirmeler devam ediyor.Belirgin bir güçsüzlüğüm yok. o kadar çok araştırma yaptım ki hem als ile ilgili hem bfs ile ilgili artık işin içinden çıkılmaz bir hal aldı. EMG çektireceğim ancak bu tetkik kesin olarak als yi dışlamaya yetiyor mu?

17 Temmuz 2022 12:38
Uzm. Dr. Yüksel Güven Doktora Sor

Uzm. Dr. Yüksel Güven tarafından cevaplandı.

seğirmeler

8 ay önce önce gözümde başlayan seğirmeler sonra tüm vücuduma yayıldı.nörolojiye gittim 2 kere iğne emg yapıldı sonuçlar normal kan tahlilleri normal vitamin eksikliği yok fakat seğirmelerim geçmiyor ayaklar eller yüz kollar her tarafım seğiriyor dr. bana iyi huylu seğirme sendromu dedi.ama benim içim bir türlü rahatlayamıyor korku geldi bana als den çok korkuyorum bazı dr.lar bu hastalığın seğirme ile başladığını söylüyor,8 ayda bu hastalık çıkarmıydı uoksa daha uzun süredemi çıkar.lüften cevap yazarsanız çok sevinirim.

15 Mart 2021 21:07
Uzm. Dr. Ebru Ergin Doktora Sor

Uzm. Dr. Ebru Ergin tarafından cevaplandı.

seyirme ve als

merhabalar sayın hocam... bende 4 ay önce bütün vücudumda seyirmeler başlamıştı... seyirmeler farklı yerlerde olmuştu, hepside 5-10 saniye aralıklarla sürüyor dönüşümlü olarak devam ediyordu.. örneğin bacağımda başlayım 5 saniye sonra sırtımda oluyordu.. ve bazen kesilip 2saat sonra başlıyordu.. bu bir kaç gün sonra hissetmeyeceğim kadar azaldı ve kesildi.. şimdi ise tekrar başladı hocam vücudumun çeşitli yerleri seyiriyor.. acaba ALS olma durumu varmıdır?

15 Temmuz 2020 18:14
Uzm. Dr. Hasan Akdemir Doktora Sor

Uzm. Dr. Hasan Akdemir tarafından cevaplandı.

Als genetik olursa nasıl belli olur

Doktor hanım merhaba benim babama als hastası tehşisi kondu 60 yaşında iken bacagini sürtmesiyle başladı ailemizde babam harici als hastası yok ben 21 yaşında bayanım panik bozukluğum var ve kendimi çok dinliyorum kafayı yemek üzereyim vucudumda ara ara seğirmelerim oluyordu ama önemsemedigim için geçiyordu son 20 gündür her yerimde 1 2 saniyelik seğirme oluyor özellikle sessiz ortamlarda gece yatarken kafama taktiğimda daha çok oluyor bişeylerle uğraşırken olmuyor çok stresli biriyim anksiyete problemimde var vücudumu dinledikçe daha kötü oluyor ve ağlıyorum babamın hastalığından olabilirmiyim gücsüzlüğüm yok çok şükür lütfen detaylı bilgi verebilirmisiniz

10 Ocak 2020 22:44
Uzm. Dr. Demet Arslan Doktora Sor

Uzm. Dr. Demet Arslan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube