Meme Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 6 soru cevaplandı.

Koltuk altında lenf nodu

hocam merhaba, bundan 5 6 sene öncesinde meme küçültme ameliyatı oldum. Ve dün dikişlere yakın bir şey geldi elime, genel cerrahi uzmanına gittim meme usg istedi. Sonuçta o bölgedeki elime gelen yapının; sol meme areola lokasyonunda cilt altında 3*1.5 mm ebatlarda nodüler hiperekoik oluşum dikkati çekmektedir.(fibrotik sutur dokusu) buna dikişle alakalı olduğunu söyledi doktorum. Fakat hiç bir belirtim ağrım yokken ve farketmemişken raporda bir de sol aksillada 24*7mm ebatlarda reaktif görünümde lenf nodu izlenmektedir yazıyordu. Doktor lenf nodu için bi antibiyotik verdi ve takip önermedi sonrasında. Takibi 6 ay sonra fibrotik doku iÇin yapalım dedi. Araştırmalarım sonucu 24 mm koltuk altı lenf nodu için normalden büyük, sizce ne yapmalıyı...

10 Aralık 2021 01:39
Op. Dr. Gamze Kızıltan Doktora Sor

Op. Dr. Gamze Kızıltan tarafından cevaplandı.

Akciğer Film Sonucu

Hocam merhaba işe gireceğim için sağlık raporu almak amacıyla hastaneye gittim ve akciğer filmi çektirdim film sonucunda "Sağ akciğer alt zonda silik sınırlı dansite artışı izlenmiştir. BT Önerilir." yazıyor acaba bu neden olabilir ? herhangi bir şikayetim yok ve sigara kullanmıyorum. Açıklarsanız çok sevinirim iyi çalışmalar dilerim.

13 Ekim 2021 16:31
Op. Dr. Gamze Kızıltan Doktora Sor

Op. Dr. Gamze Kızıltan tarafından cevaplandı.

Göğüste kist

Sol meme areola 4cm mesafede 10*5mm boyutunda ovoid hipoekoik oluşum izlendi.sol memede üst Dis kadran elegelen lezyon lokalizasyonu da 18*12ince septali olmak üzere dağınık yerl simli birkaç adet kostik oluşum.sol meme alt iç Karan periferik derin yerleşimli 11*12mm boyutunda ve üst kadran areolaya 1cm meaafede 6*2mm boyutunda imln izlendi.sag meme 9*5multipl kistler izlendi dağınık yerleşimli dış kadranda ince septali unteoson sonucum bu bununla ilgili detaylı bilgi alabilirmiyim korkulacak bir durum varmidir

10 Şubat 2021 11:35
Prof. Dr. Enver İhtiyar Doktora Sor

Prof. Dr. Enver İhtiyar tarafından cevaplandı.

Sol aksillada ağrı

Merhaba hocam, yaklaşık 1 buçuk aydır sol koltuk altımdaki şiddetli ağrı sebebiyle genel cerrahi uzmanına göründüm ve ultrason çektirdim. Ultrason sonucum şu şekildedir: "Her iki aksillada büyüğü solda 15x8,3 mm boyutunda birkaç adet korteksi ince , santral ekojenik yağlı hilusu belirgin benign LAM lar izlenmiştir." Doktorum sonucumun temiz olduğunu, lenf bezlerimin büyüme sebebinin de daha önce geçirdiğim herhangi bir enfeksiyon veya iltihaba bağlı olduğunu söyledi ve ağrı kesici yazdı. Fakat benim ağrılarım çok şiddetli ve her gün sık sık sancı çekiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

9 Ekim 2020 22:58
Doç. Dr. Pelin Basım Doktora Sor

Doç. Dr. Pelin Basım tarafından cevaplandı.

Koltuk altı lenf nodları

koltuk altı lenf nodu merhaba meme usg sonucunda; sol retroareolar bölgede 3 mm kistik lezyon izlenmiştir. sağ meme saat 6 hizası periareolar bölgede 5 mm boyutunda lobule kontürlü kisttik lezyon izlenmiştir. büyüklükleri solda 26x8 mm, sağda 20x6 mm boyutunda olmak üzere bilateral aksiler bölgede hafif hipertrofik korteksli yağlı hilusları seçilen oval şekilli lenf nodları izlenmiştir. şeklinde rapor çıktı. lenf nodlarının büyüklüğü nedeniyle antibiyotik tedavisi başlandı ancak şuan bir rahatsızlığım yok. kan tahlili vs. de istenmedi. endişe edilecek bir bulgu var mıdır? şimdiden teşekkür ederim.

27 Şubat 2019 19:13
Doç. Dr. Öner Menteş Doktora Sor

Doç. Dr. Öner Menteş tarafından cevaplandı.

koltuk altı lenf nodu büyümesi

merhaba, meme usg sonucunda; sol retroareolar bölgede 3 mm kistik lezyon izlenmiştir. sağ meme saat 6 hizası periareolar bölgede 5 mm boyutunda lobule kontürlü kisttik lezyon izlenmiştir. büyüklükleri solda 26x8 mm, sağda 20x6 mm boyutunda olmak üzere bilateral aksiler bölgede hafif hipertrofik korteksli yağlı hilusları seçilen oval şekilli lenf nodları izlenmiştir. şeklinde rapor çıktı. lenf nodlarının büyüklüğü nedeniyle antibiyotik tedavisi başlandı ancak şuan bir rahatsızlığım yok. kan tahlili vs. de istenmedi. endişe edilecek bir bulgu var mıdır? şimdiden teşekkür ederim.

25 Şubat 2019 09:09
Doç. Dr. Erkan Öztürk Doktora Sor

Doç. Dr. Erkan Öztürk tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube