Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Foliat papilla büyümesi

Bülent bey merhaba. Beniim 5-6 aydır farkettiğim dilimde sağ yanda foliat papilla denen yerdeki papillanın biri diğerlerine göre daha büyük ve sanki dişime değip rahatsız ediyor. Bir şey kalmış hissi yaşıyorum. Bunun sebebi ne olabilir ? Endişe ediyorum. Neden büyümüş olabilir? Ciddi bir durum olabilir mi? 26 yaşındayım sigara alkol kullanmıyorum. Teşekkür ederim.

24 Mart 2021 16:40
Prof. Dr. Bülent Topuz Doktora Sor

Prof. Dr. Bülent Topuz tarafından cevaplandı.

Dil arkası papilla

Merhaba doktor bey, benim bir süredir dilimin arka tomurcuları şişmiş gibi hissediyorum ve boğazımda takılma oluyor bu tomurcuklar rahatsız ediyor. Bunların büyümesi kötü bir hastalıktan kaynaklanıyor olabilir mi ? Klorheksidin içeren bir gargara kullanmaya başladım sorun birazcık düzelir gibi oldu ama yine de kötü bir şeyden dolayı mı diye endişe ediyorum. Ağzımda diş taşlarım çok fazla ve pandemiden dolayı uzun süredir temizletemedim bu taşlar sebep olabilir mi ? Teşekkürler.

10 Ekim 2020 21:08
Prof. Dr. Bülent Topuz Doktora Sor

Prof. Dr. Bülent Topuz tarafından cevaplandı.

Alerjik rinit ve boğazda bir şey var hissi

Merhaba benim alerjik rinitim var. Yazları büyükadada yaşıyoruz. Kavak ağacı ve köpek başta olmak üzere çeşitli otlara alerjim var. Bu yaz adaya geldiğimizden beri dilimin arkasında tüy varmış gibi hissediyorum bir şey takılmış hissi var. Bu durum alerjik olabilir mi ? Yemek yerken azalıyor. Doktorum inhaler vermişti öksürük olursa kullanayım diye boğazda takılmayı da geçirir mi acaba kullansam?

15 Eylül 2020 15:09
Prof. Dr. Bülent Topuz Doktora Sor

Prof. Dr. Bülent Topuz tarafından cevaplandı.

Dilde siğil belirtisi

Merhaba, benim dilimin kökünde sağ tarafta boğazla dilin tam bağlandığı yerde bi çıkıntı var ? Sanki yutkunurken birşey varmış gibi yemek kalmış gibi hissediyorum. İnternette hpv virüsü kaynaklı papillom yazınca korktum. Normal boğz yapısı olabilir mi ? Bundan 1 ay önce o şey yine ordayken kbbye muayene olmuştum boğaz ağrısı için. Boğazımın temiz olduğunu söylemişti. Eğer o şey siğil olsaydı doktor bunu anlar daha fazla tahlil isterdi değil mi ? Ayrıca alerjik rinitim var bu takılma hissi alerjik olabilir mi acaba ? Tekrar doktora gitmek istemiyorum cünkü yaşadığım yer pandemi açısından oldukça riskli. Değerli görüşleriniz benim için önemli kolaylıklar dilerim.

13 Eylül 2020 14:03
Prof. Dr. Bülent Topuz Doktora Sor

Prof. Dr. Bülent Topuz tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube