Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 24 soru cevaplandı.

Tek taraflı yutma güçlüğü

Doktor bey merhaba. Yaşım 27. 1 sene önce geçmeyen tek taraflı boğaz ağrısı acı ile doktora gitmiştim. Kan testleri yapılmıştı. Hemogramda hafif enfeksiyon vardı. Periferik yayma normaldi. Nonspesifik Lenfadenit dendi Antibiyotik kullandım şikayetim geçti. 5 ay önce ise kontrol amaçlı yine hemogram tiroit falan baktırmıştım. Normal cıkmıştı. Ancak şuan tekrar sol tarafımda lenf hassasiyeti ve yutkunma zorluğu yaşamaktayım. Yemek yerken su içerken yutma işlemimi art arda yaptığımda sıkıntı yok gibi. Ancak tükürüğümü yutmakta zorlanıyprum. Ağrı kesici içtiğimde biraz rahatlıyorum. Yutkunma zorluğu özellikle yattığımda daha fazla oluyor. Sizce ciddi bir durum olabilir mi ? Lenf bezimin şiştiğini hissediyorum. Bastırınca elime geliyor mercimek ...

2 Ağustos 2021 11:19
Op. Dr. Battal Tekin Doktora Sor

Op. Dr. Battal Tekin tarafından cevaplandı.

Foliat papilla büyümesi

Bülent bey merhaba. Beniim 5-6 aydır farkettiğim dilimde sağ yanda foliat papilla denen yerdeki papillanın biri diğerlerine göre daha büyük ve sanki dişime değip rahatsız ediyor. Bir şey kalmış hissi yaşıyorum. Bunun sebebi ne olabilir ? Endişe ediyorum. Neden büyümüş olabilir? Ciddi bir durum olabilir mi? 26 yaşındayım sigara alkol kullanmıyorum. Teşekkür ederim.

24 Mart 2021 16:40
Prof. Dr. Bülent Topuz Doktora Sor

Prof. Dr. Bülent Topuz tarafından cevaplandı.

Boğazda batma hissi

Merhaba Eda Hanım. Benim yaklaşık 2 haftadır boyun bölgesi ve ensede kasılmalar oluyordu. Stres ve hareketsizlikten git gide daha da şiddetlendi. Şu anda boğazımda katı bir cisim varmış gibi 1 haftadır geçmiyor esnerken boğazımın normalinden daha fazla açıldığını hissediyorum ve boğazımdaki acı esnedikten sonra daha da kötü oluyor. Yüzümde ve boynumda uyuşmalar oluyor. Gece yatarken nefes alamayacak gibi oluyorum, sırtımda da ağrılar oluyor. Ara sıra yutmada da kasılmalar oluyor ama ağrı yok sadece kasılıyor Sizce ne yapmalıyım?

24 Ocak 2021 20:20
Op. Dr. Eda Aydın Doktora Sor

Op. Dr. Eda Aydın tarafından cevaplandı.

Boğaz hakkında

Hocam selamlar, ben 20 yaşında erkeğim. Boğazım a doğru bakarken arkalarda et benine benzeyen şeyler var birden fazla şekilde bunlar normal her insanda olan şeyler midir? Yoksa hastalık veya hastalık belirtisi midir? Resim: https://hizliresim.com/1NPno6

10 Ocak 2021 00:49
Op. Dr. Battal Tekin Doktora Sor

Op. Dr. Battal Tekin tarafından cevaplandı.

İşitme kaybı

Doktor hanım benim sorum işitme üzerine bende sinir işitme kaybı var her ıkı kulakta da birinde 46 birinde 25 bunun için işitme cihazları almak için cihazcılara gıttyım fakat cıhazları taktıktan sonra kulaklarımda asırı Bı cınlama davul sesı gbı sesler gelmeye başladı ne yapabılırım acaba doktorum işitme cihazı sart dedı fakat takınca da bole bır sorun oluyor ne olur yardım edın

14 Aralık 2020 18:51
Op. Dr. Eda Aydın Doktora Sor

Op. Dr. Eda Aydın tarafından cevaplandı.

Dil arkası papilla

Merhaba doktor bey, benim bir süredir dilimin arka tomurcuları şişmiş gibi hissediyorum ve boğazımda takılma oluyor bu tomurcuklar rahatsız ediyor. Bunların büyümesi kötü bir hastalıktan kaynaklanıyor olabilir mi ? Klorheksidin içeren bir gargara kullanmaya başladım sorun birazcık düzelir gibi oldu ama yine de kötü bir şeyden dolayı mı diye endişe ediyorum. Ağzımda diş taşlarım çok fazla ve pandemiden dolayı uzun süredir temizletemedim bu taşlar sebep olabilir mi ? Teşekkürler.

10 Ekim 2020 21:08
Prof. Dr. Bülent Topuz Doktora Sor

Prof. Dr. Bülent Topuz tarafından cevaplandı.

Alerjik rinit ve boğazda bir şey var hissi

Merhaba benim alerjik rinitim var. Yazları büyükadada yaşıyoruz. Kavak ağacı ve köpek başta olmak üzere çeşitli otlara alerjim var. Bu yaz adaya geldiğimizden beri dilimin arkasında tüy varmış gibi hissediyorum bir şey takılmış hissi var. Bu durum alerjik olabilir mi ? Yemek yerken azalıyor. Doktorum inhaler vermişti öksürük olursa kullanayım diye boğazda takılmayı da geçirir mi acaba kullansam?

15 Eylül 2020 15:09
Prof. Dr. Bülent Topuz Doktora Sor

Prof. Dr. Bülent Topuz tarafından cevaplandı.

Dilde siğil belirtisi

Merhaba, benim dilimin kökünde sağ tarafta boğazla dilin tam bağlandığı yerde bi çıkıntı var ? Sanki yutkunurken birşey varmış gibi yemek kalmış gibi hissediyorum. İnternette hpv virüsü kaynaklı papillom yazınca korktum. Normal boğz yapısı olabilir mi ? Bundan 1 ay önce o şey yine ordayken kbbye muayene olmuştum boğaz ağrısı için. Boğazımın temiz olduğunu söylemişti. Eğer o şey siğil olsaydı doktor bunu anlar daha fazla tahlil isterdi değil mi ? Ayrıca alerjik rinitim var bu takılma hissi alerjik olabilir mi acaba ? Tekrar doktora gitmek istemiyorum cünkü yaşadığım yer pandemi açısından oldukça riskli. Değerli görüşleriniz benim için önemli kolaylıklar dilerim.

13 Eylül 2020 14:03
Prof. Dr. Bülent Topuz Doktora Sor

Prof. Dr. Bülent Topuz tarafından cevaplandı.

Yutkunurken oluşan ses ve his.

Merhaba Eda hanım. Yaklaşık 6 ay önce geçirdiğim soğuk algınlığı sırasında kuvvetli öksürme dönemim oldu ve iyileşmemin ardından yutkunurken gırtlağımdan tık diye belirgin bir ses geliyor. Sadece boynumu sola döndürdüğüm zaman bu ses ve his oluşmuyor. Herhangi bir yeme içme güçlüğüm yok ancak her yutkunmamda kıkırdak çıtlalaması gibi oluşan bu ses ve his için sizden bilgi ve tavsiye rica ediyorum. Saygılar..

7 Temmuz 2020 17:20
Op. Dr. Eda Aydın Doktora Sor

Op. Dr. Eda Aydın tarafından cevaplandı.

Kulakta tıkanıklık ve boğazda ağrı

Merhabalar.. corona virüs nedeniyle hastaneye gitmeye korkuyorum ama 3-4 gündür sol kulağım tıkalı ve boğazımda yutkunurken ağrı var.. ayrıca bu kulağımda küçük bir egzama var. Bu neden oluyordur ilaç öneriniz var mı ?

28 Mart 2020 17:34
Doç. Dr. Mustafa Acar Doktora Sor

Doç. Dr. Mustafa Acar tarafından cevaplandı.

Teşhisi konulamayan Hastalıkkk

Merhabalar hocam , 2013 yılından buyana bitmeyen ve teşhisi konulamayan bi hastalığım var boğazımda yara çıkıyor ve yutkunma güçlüğü oluyor bi bardak su dahi içemiyorum iki kez patoloji yapıldı. Birkez burundan yapıldı behçet şüpesi ile tetkikler yapıldı alerji şüphesi ile tetkikler yapıldı genetik tetkiler yapıldı fakat bi sonuç elde edemedik önceleri 4 ay süren rahat sızlığım bu kez 1 senedir devam ediyor yutkunma güçlüğü yaşıyorum ve hızlı kilo kaybım oluyor lütfen bana bi çözüm yolu söyleyin artık bi teşhis konulsun . Rica ediyorum bi cevabı çok görmeyin şimdinden teşekkürler ...

16 Aralık 2019 18:41
Op. Dr. Hasan Yılmaz Doktora Sor

Op. Dr. Hasan Yılmaz tarafından cevaplandı.

Vokal Kord Granülom

Merhabalar, *** *** ** tarihinde bana Ses Teli Granülom teşhisi kondu. İkamet etmiş olduğum Ordu ilinde Doktor ben ameliyat yaparım ancak tekrar nüks edebilir. Mikro cerrahi ile kemoterapik enjeksiyonlar yapan merkezler var oralarda yapılan ameliyatlarda nüks etme ihtimali daha zayıf dedi. Bu yüzden Sizde Bu tarz ameliyatları mikro cerrahi ve sonrasında o bölgeye enjeksiyon yapılıyor mu? Bu ameliyatı olmam elzem mi? Mikrocerrahi ile yapılmış olsa nüks eder mi? Başarı oranı nedir. Ameliyat şart mı?

24 Mayıs 2018 14:26
Prof. Dr. Atilla Tekat Doktora Sor

Prof. Dr. Atilla Tekat tarafından cevaplandı.

kist neden ola bilir

Doktor iyi gunler. Azerbaycandan yaziram size. 30 yashim var. bogazda sag tarafda 28 mml kist vardir. trioidde. emeliyyatsiz kecermi? neden ola bilir?

22 Mayıs 2018 15:49
Prof. Dr. Selçuk Onart Doktora Sor

Prof. Dr. Selçuk Onart tarafından cevaplandı.

Yemek Yeme Esansında Yutkunma Zorluğuyla Beraber Aşırı Su Tüketimi

Yemek yerken yutkunma zorluğu çekiyorum ve bu durum beni yemek yeme esnasında aşırı derecede su tüketimine sevk ediyor (en az 5 6 bardak). Bu durum anormal midir? İnternette yemek yerken su tüketilmesinin zararlı olduğu ve yutkunma zorluğunun ciddi hastalık belirtisi olabileceği yazıyor. Yardımcı olur musunuz?

2 Ocak 2018 02:39
Op. Dr. Yalçın Hamdioğlu Doktora Sor

Op. Dr. Yalçın Hamdioğlu tarafından cevaplandı.

kemik ağrısı

merhaba. birkaç gündür kulağımın ön kısmı yanağımın üstü elmacık kemiğinin gerisi olan bölgem ağrıyor. doktora gittiğimde kemiğin zedelendiğini söyledi. nedeni hakkında bilgim yok. ne yapmam gerek yardımcı olur musunuz?

20 Haziran 2017 00:49
Prof. Dr. Ali Özdek Doktora Sor

Prof. Dr. Ali Özdek tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube