Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

yardım edın

10 gün önce lenf bezimin büyüdügünü farkettim ama enfeksyon geçirmedim. ve 10 gün içinde 3-4 kilo verdim ve son 3 gündür ateşim çıkıyor.boyun bt çekildi sonuç : boyun lenf nodları lojların özellikle submentral alanda,bilateral submondibular bölgede,bilateral posterior servikal üçgende bilateral üst derin jigular lenf zinciri lokalizasyonlarında her lokalizasyonda bir kaç adet izlenen büyügü sagda submandibular bölgede aksiyel kesitte boyutu yaklaşık 8x13 mm boyutlarında lenf nodları lehine degerlendirilen yumuşak doku dansiteleri izlenmekte olup belirtilen sebeplerden degerlendirme suboptimaldir. klinik ve laboratuvar ile birlikte degerlendirilmesi önerilir. Görüntü alanına giren parazanal sinüs kesitleri degerlendirildiginde sag maksiller ...

8 Ocak 2014 00:04
Op. Dr. Ahmet Şirin Doktora Sor

Op. Dr. Ahmet Şirin tarafından cevaplandı.

lenf bezi büyümesi

hocam bende trombosit fonksyon bozuklugu var. ve lenf bezimde şişme farkettim ama agrı yok. boyun usg çekildi.sonuç : Bialteral juguler zincirede en büyügü 12x6 mm boyutunda ölçülen birkaç adet lenf nodu izlenmiştir.ve benden biyopsi yapalarak parça alınmasını ve patolojiye gönderilmesi istenildi ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olun bu tahlili de yorumlarsanız sevinirim ?

1 Ocak 2014 01:17
Op. Dr. Ahmet Şirin Doktora Sor

Op. Dr. Ahmet Şirin tarafından cevaplandı.

PATOLOJİ SONUCU

Hocam 1 hafta önce verdiğimiz lenf nodu biopsisi çıktı ve tanı kısmında : -REAKTİF LENF NODU HİPERPLAZİSİ, FOLİKÜLER PATERN, 0/2 yazıyor. doktorumuz bize normal sonuç dedi ama ben internette foliküler patern yazınca hep kanserle ilgili şeyler çıkıyor hocam lütfen yardım edin hasta 1 yaşında bebek.

5 Aralık 2013 16:19
Op. Dr. Ahmet Şirin Doktora Sor

Op. Dr. Ahmet Şirin tarafından cevaplandı.

iğne biyopsisi sonucu

tanı : LENF NODULU, SAĞ ÜST JUGULER, İİAB; BENİGN SİTOLOJİ yorum : proteinöz zeminde polimorf nüveli lökosit, histiyositler ve multinükkleer hücrelerin varlığı dikkati çekmiştir. atipik hücre izlenmemiştir. uygulanan histokimyasal incelemeler GIEMZA: magrofajlarda pozitif GRAM BOYASI: negatif bana bu sonuca göre nelerle karşılaşabiliceğimi yazarsanız sevinirim. ege üniversitesinde ameliyatla tamamen alınıcak...teşekkürler..

13 Ekim 2013 00:32
Op. Dr. Ahmet Şirin Doktora Sor

Op. Dr. Ahmet Şirin tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube