Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

lenfadenit

Hocam iyi günler benim boynumda her iki servikal zincirde 29x10 ve 27x9 mm boyutlarında reaktif görünen iki adet lenf bezleri görülmüştür yazıyor.Aradan 1 ay geçti kan testi yapıldı herhangi olumsuz bir duruma rastlanmadı 3 ay sonra randevu verdiler sürenin dolmasına 10 gün kaldı fakat hala lenf bezlerinde inmedi buyumede olmadı hocam halsizlik kilo kaybı ateş gibi bulgular da yok bu durum hakkında bilgi verirmisiniz Gizle

21 Mayıs 2019 15:39
Prof. Dr. Cengiz Özcan Doktora Sor

Prof. Dr. Cengiz Özcan tarafından cevaplandı.

Korteksi kalinlasmis lenf nodu

Merhaba hocam 31 yasinda bayanim yaklasik 2 ay once grip ve bogaz agrisi sikayetiyle doktora gittim yapilan boyun usg sinde "her iki juguler zincirde ve submanbibuler alanda en buyugu sagda yaklasik 28×9 mm boyutlarinda reaktif gorunumlu lenf nodu izlenmektedir " denmisti ve doktorum 1 ay sonraya takip verdi . Tayin nedeniyle sehir degistirdim ve bulundugum sehirde kontrol icin gittigimde cekilem usg de " sol servikal zincirde korteksi kalinlasmis sfelik sekilli buyugu 11x8 mm boyutunda lenf nodu izlenmistir.histipatolojik inceleme onerilir yaziyor. Lutfen hocam yorumlarmisiniz . Tesekkurler.

5 Şubat 2018 13:54
Prof. Dr. Cengiz Özcan Doktora Sor

Prof. Dr. Cengiz Özcan tarafından cevaplandı.

Lenf bezi büyümesi

Hocam merhaba ben 34 yaşındayım bir süredir çenemin alt kısmında elime gelen hafif bir şişlik vardı kbb uzmanına gittim kan tahlillerim temiz çıktı fakat boyun ultrasonun sonucu aynen şu şekilde:Bilateral submandibüler büyüğü sağda 22*8 mm boyutlu oval ekojen hiluslu bir kaç adet LAP izlendi diğer yapılar doğaldır.Bana bir eğitim araştırma hastanesine gitmemi gerekirse orada biyopsi yapılacağını söyledi.Hocam bu zararsız mıdır yoksa kötü bişey midir ilerde kanser olma ihtimali var mıdır?

2 Şubat 2018 12:53
Prof. Dr. Cengiz Özcan Doktora Sor

Prof. Dr. Cengiz Özcan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube