Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Kulak Damlası Sonucu Ağıza Damla Tadı Gelmesi

Mrb. Benim yaklaşık 5 yaşından orta okul yıllarına kadar kulağımda akmalar vardı. Daha sonraları bu akmalar kesildi. 25 li yaşlarımdan sonra kulağımda su kaçmalarından dolayı tıkanmalar ve içinde buna bağlı sıvıların kurumaması gibi şikayetlerim ortaya çıktı. Bu sürelerde yaptırdığım işitme testlerinde herhangi bir sıkıntı görülmedi. Bu süre zarfında çeşitli doktor kontrollerinden geçtiğimde 5 doktordan 3 ü kulak zarımın delik olduğunu 2 si ise zarımın delik olmayıp iç tarafa çökük olduğu kanatine vardılar. Duş aldığımda havuz veya denizde ne kadar önlem alırsam alayım mutlak suretle arada su kaçmalarına engel olamıyorum. Kulağımdaki sıvıların geçmesi için son olarak gittiğim doktorlarım siprogut ve onadron damlaları önerdi ve bu damlaları ...

1 Ağustos 2019 16:23
Prof. Dr. Yusufhan Süoğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Yusufhan Süoğlu tarafından cevaplandı.

merhabalar hocam

hocam benim sağ kulağımda total işitme kaybının olduğunu odyometrideki ölçümden sonra öğrendim.Bana kbb uzmanı işitme kaybın total seviyede yapılacak herhangi bir şey yok dedi.Bende bunun neden kaynaklandığını öğrenmek içinTeşhis amaçlı ilaçlı kulak mr ı çektirdim.Cekilen mrda hiç bi anomaliye rastlanmadı.Kulağımdaki işitme kaybının neden kaynaklandığının tespiti ve tam bi tanı ( teşhis ) konulabilir mi. ve bu durumun doğuştan veya sonradan edinilmiş olduğuna dair ayrım yapmam mümkün müdür. Tam teşhis için başka bir test var mı .Cevaplarsanız cok memnun olurum saygılar sunuyorum hayırlı günler dilerim.

8 Ocak 2016 19:10
Prof. Dr. Yusufhan Süoğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Yusufhan Süoğlu tarafından cevaplandı.

Kulak Uyuşması

Hocam Merhabalar. Kulağımda bugün ani bir uyuşma başladı ve çenemi açıp kapadığımda kıtırdama meydana geliyor acil bir durummudur.

30 Kasım 2015 15:06
Prof. Dr. Yusufhan Süoğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Yusufhan Süoğlu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube