Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

lenf nodu

Merhabalar sayin hocam Boynumda sag tarafta iki aydir agri var. Doktora gittim, ultrasonda bilateral seviye ib duzeyinde tanimlanan lenf nodlari cikti. Bu ne demektir? Antibiyotik verdi, baska tahlil yapilmadi .Boynumda sanci devam ediyor, ne yapmaliyim? Tesekkur ederim.

20 Ağustos 2014 19:42
Op. Dr. Ahmet Şirin Doktora Sor

Op. Dr. Ahmet Şirin tarafından cevaplandı.

Sigara içince dilde uyuşma vb.

Hocam kolay gelsin.. Ben 22 yaşındayım, Sigara içince dilimin sol tarafında uyuşma ve yanma hissi oluyor iğne soksalar sanki hissetmezmişim gibi bişey, ayrıyeten ağzıma küçücük tane tane baloncuk balgamlar geliyor sebebi nedir sizce şimdiden iliginiz için teşekkür ederim..

15 Aralık 2013 07:23
Op. Dr. Ahmet Şirin Doktora Sor

Op. Dr. Ahmet Şirin tarafından cevaplandı.

Tükrük taşı teşhisi konuldu doktorum tranko buskas ilaçı verdi, uygun bir ilaç mıdır?

Merhabalar, tükrük bezi taşı ağzımdan dısarı cıktı, tedavi devam esiyor, halen daha doktorum ağzımda tükrük bezi taşı olduğunu belirtti. Antibiyotik ilaçlara ek olarak tranko buskas ilacı da verdı. Herhangi bir midem rahatsızlığım yok, okuduğum kadarıyla ilaç psikolojik ve mide rahatsızlıklarda kullanılan ve bağımlılık yaratan bır ilaç. Tükürük bezi taşı tedavisindr bu ilaç kullanılmalı mıdır, yuksek tansiyon ve goz tansıyonum bar, bu ilaçın hethangi bir yan etkisi olur mu, kullanmalı mıyım? İlginiz ve cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

21 Kasım 2013 08:12
Op. Dr. Ahmet Şirin Doktora Sor

Op. Dr. Ahmet Şirin tarafından cevaplandı.

Ultrason Sonucu

Merhaba Hocam, Annemin boğaz ağrısı sonucu doktora gitmesiyle şu sonuç çıkmış: Her iki tarafta submandibular ve parotis bezleri boyutları normal sınırlarda olup,konturları düzenlidir. Tiroid sağ lobu normal büyüklüktedir.Sol lobu normalin üst sınırındadır.Parankim ekosu heterojendir.He iki lobda en büyüğü sağda 3 mm çapında sol 7 mm çapında izohipoekoik naturda birkaç adet nodül vardır.Tiroid sol lobu inferiorunda en büyüğü 5x4 ebadında olan birkaç adet yuvarlak hipoekoik lenf nodu dikkati çekmiştir.Klinik gerektirirse malignite ayırıcı tanısı açısından sintigarfi önerilir. Bilateral servikal ve submandibular alanda en büyüğü 15x5 mm ebadında olan hilus özelliğini koruyan birkaç adet LAP vardır. Sonucu değerlendirirseniz çok sevinirim hocam...

28 Ekim 2013 19:33
Op. Dr. Ahmet Şirin Doktora Sor

Op. Dr. Ahmet Şirin tarafından cevaplandı.

lenf nodu

Merhaba. 3 haftadir lenf bezlerimde sislik vardi ve ayni zamanda agiz tabanimdaki tukruk bezimde sert bir sislik var ve hala gecmedi. Doktorum el muayenesinde tas oldugu istedi ve ultrason yaptirdim sonucum aynen soyle; sag submandibular gland 38x23 mm, sol taraf ise 28x15 mm boyutlarindadir. Sag submandibular gland icinde en buyukleri 14x10 mm boyutlarinda bazilari asimetrikkalin korteksli olan hiler ekojineteleri izlenen birkac lenf nodu mevcuttur. Sag submandibular lojda ise en buyukleri 23x14 mm olan birkac hipoekoik lap izlendi.kontrolu onerilir denmis birde 6 mm capli tas ile uyumlu olabilecek ekojenite izlendi,kanallar ektazikmis tas ise gland medialinde ana kanalda bulunuyormus. Sonuc olarak doktorum endoskopi olmam gerektigini soyl...

26 Ekim 2013 16:07
Op. Dr. Ahmet Şirin Doktora Sor

Op. Dr. Ahmet Şirin tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube