Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Dildeki beyazlık ve sarılık

Merhaba Sevtap hanım benim baya uzun zamandır dilimde sarı beyaz tortu gibi lekeler var dilim sanki hep kuru hep keleş tarzında var yarıklarda beraber geniz akıntım da oldukca fazla nedir acaba doktorda gidemiyoruz suan yardımcı olursanız sevınırım

15 Mayıs 2020 10:28
Prof. Dr. Sevtap Akbulut Doktora Sor

Prof. Dr. Sevtap Akbulut tarafından cevaplandı.

yağ bezesi ?

hocam merhabalar. 34 yaşındayım. 3 gün önce tesadüfen fark ettiğim bir sorunumu sormak istiyorum size. sol elmacık kemiğimin hemen altında çene kemiğim ve elmacık kemiğimin arasında dışarıdan bakıldıgında belli olmayan parmak ile ileri geriye yapıldığında bir şişlik var beze tarzında. içeriden parmakla baktığımda yanağın kaba etiinin içerisinde biraz yumuşak ve ileri geri hafif oynar tarzında 1-2 cm bir beze var. ağrım hiç yok ve olmadı. orada yağ bezesi oluşurmu ? tükürük bezi taşı orada mı olur ? yada orada lenf bezi varmıdır. ultrason gününü biraz ileri tarihe verdiler çok telaşa kapıldım. herhangi bir yorum yapabilirmisiniz ? çok teşekkür ederim , iyi günler dilerim.

3 Şubat 2020 18:22
Prof. Dr. Sevtap Akbulut Doktora Sor

Prof. Dr. Sevtap Akbulut tarafından cevaplandı.

elle ağzım kapatıldığında

merhabalar.birisi eliyle benim ağzımı susturuyormuş gibi kapattığında ağzımın dışında dudak bölgesinde ve çevresinde yüzümde ağrı ve acı oluyor.bunun sebebi ne olabilir?.muayene aşaması nasıl olur._?doktora gittiğimde doktor eliyle ağzımı kapatarakmı muayene eder bu şekilde rahatsızlığım anlaşılırmı?bu şekilde doktor ağzımı kapatarak ağrım varmı yokmu sorarak ağrım olup olmadığımı öğrenip öylemi diğer muayene aşamalarına geçilir?

8 Ocak 2020 17:42
Prof. Dr. Sevtap Akbulut Doktora Sor

Prof. Dr. Sevtap Akbulut tarafından cevaplandı.

Dilin sol tarafında hafif yanma

Hocam merhaba, dilimin sol tarafında hafif yanma gibi bir his var 1 2 haftadır devam ediyor bazen geçiyor herhangi bir yanma hissi hissetmiyorum bazen sürekli yanma hissi oluşuyor. Dilimin altında da et parçası tarzında çok az çıkıntılar var gibi bişeyler var. Bu yanma hisse de yemek yediğim zamanlar azalıyor. Yemek yedikten sonra tekrar oluşuyor. kkb uzmanından randevu alacağım ama 1 hafta sonraya veriyor. Ne olabilir benim sorunum yardımcı olabilir misiniz?

10 Kasım 2019 04:25
Prof. Dr. Sevtap Akbulut Doktora Sor

Prof. Dr. Sevtap Akbulut tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube