Sorularda Ara

Kardiyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

İLAÇLI STENT

Hocam mrb İlaçlı stent kullanan hastanın safra kesesi ameliyatı olması gerekiyor deniyor. Ancak stent takılalı yaklaşık 6 ay oldu.İlaçlı stent kullanan hasta ne kadar bir süre operasyon için beklemesi gerekir. Teşekkürler iyi çalışmalar.

18 Kasım 2013 16:17
Doç. Dr. Yelda Tayyareci Doktora Sor

Doç. Dr. Yelda Tayyareci tarafından cevaplandı.

ilaç etkileşimi

ocam merhabalar. babam plavix kullanıyo.geçen sene stend takıldı.70 yaşında hipertansiyon da var. makale okudum ahmet rasim küçükusta yazmış. plavixle proton pompası kullanımının tehlikesinden bahsetmiş. babam RA hastası.zaten 10 çeşit ilaç kullanıyo.salozopryn ve Emthexate de var.proton pompası inh. yazmış konyada bi doç. ilaç etkileşimleri çok önemli. ama bu makale doğru mudur? SONUÇTA SANAL ORTAM.FİKRİNİZİ yorumunuzu bekliyorum.napabiliriz.doç dr a da sen vermişsin neden verdin de denmez.bi bildiği de vardır belki. neyse.saygılarımla.

11 Kasım 2013 17:20
Doç. Dr. Yelda Tayyareci Doktora Sor

Doç. Dr. Yelda Tayyareci tarafından cevaplandı.

stent hk.

Efendim, yaklaşık 1 ay önce kontrol sırasında kalp damarlarından birinin çatal kısmında %85 tıkanıklık tespit edilerek anjiyodan sonra eriyen stent takıldı.geçen hafta kontrole gittiğimde bana her şey yolunda dediler. Ancak zaman zaman (bazen gûnde bir kaç kez, bazı günler hiç olmuyor) göğsümün üst tarafında nasıl tarif edeceğimi bilemiyorum ama böyle çarpıntı hissi gibi, heyecan hissi gibi bir şey oluyor. Bir kaç saniye sürüyor. Nabzımı kontrol ediyorum normal çıkıyor. Stentten ónce hiç böyle şeyler olmuyordu, bilemiyorum bunlar normal mi? Değerli görûşlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

9 Kasım 2013 11:07
Doç. Dr. Yelda Tayyareci Doktora Sor

Doç. Dr. Yelda Tayyareci tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube