Kardiyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Ebstein anomalisi

Hocam benim ekomu değerlendirebilirmisiniz 46 yaşındayım 2016 da asd ameliyatı oldum triküspit kapak tamiri yapıldı ama tamir iyi olmamış yine kaçak var EBSTEİN ANOMALİSİ VAR SAĞ KALP BOŞLUKLARI VE SAĞ ATRİUM GENİŞ İZLENDİ ORTA TY İZLENDİ TY YOLUYLA RV BASINCI 27 MMHG TAPSE 20 MM RA 4.7 4.9 RVEDD 2.2 CM şuan 6 aylık kontrol ediliyorum ilaçla tedavi benim ameliyatım ne zaman olur geç kalınırsa kalp yetmezliği gelişince hemen ameliyat olsam kalp yetmezliği iyileşirmi kalbim çok büyük bu beni çok korkutuyor ameliyatım gecikirse geri dönüş olabilirmi merak ediyorum umarım cevaplarsınız hocam şimdiden teşekkür ederim

26 Ekim 2020 14:42
Prof. Dr. Cengiz Çeliker Doktora Sor

Prof. Dr. Cengiz Çeliker tarafından cevaplandı.

kemoterapi alırken anjiyo

Hocam merhaba, kasım ayında wegener vaskülit teşhisi konarak tedavisi başlayan babamda (yaşı 57) yapılan kardiyoloji tetkikinde 3 damarda daralma tespit edildi. ancak babam bu hastalığı için kemoterapi-endoksan alıyor şu ana kadar 4 seans aldı ve devam da edecek gibi görünüyor. prednol de kullanmaktayız. akciğerde de lezyonlar var. öksürük ve nefes darlığı sıkıntımız devam etmekte. hocam kemoterapi alırken anjiyo yapılamaz mı, ya da anjiyoyu yaptırmak için kemoterapi bitimini beklemek şart mıdır? çünkü wegenerde tedavi uzun sürüyor diyorlar ama geç kalmak da istemiyoruz. Risk nedir, tavsiyeniz nedir aydınlatırsanız sevinirim.

28 Mart 2014 13:19
Prof. Dr. Cengiz Çeliker Doktora Sor

Prof. Dr. Cengiz Çeliker tarafından cevaplandı.

eko sonuç

annem 49 yaşında eko sonuçlarında triküsbit yetmezliği 1 TY. derece hesaplanan PAB=38,8324mmHg yazıyor sorunu nedir tedavisi varmıdır?

21 Ekim 2013 22:07
Prof. Dr. Cengiz Çeliker Doktora Sor

Prof. Dr. Cengiz Çeliker tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube