Kardiyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Kalp üstünde nabız hissi

Hocam şikayetim şudur, dik oturduğum zaman veya dik yürürken, kalbin biraz üstünde 3-4 defa sert bi şekilde atan ve dik durduğum sürece tekrarlayan bir damar hissediyorum. Kambur duruma geçtiğim zaman şikayetim geçiyor. 2 gün önce aniden başlayan omuz ağrısıyla doktora gittiğimde aynı zamanda bu şikayetim de başladı ve şikayetim hala devam ederken ekg ve eko testi yaptırdım. Ayrıca 24 saat holter takıldı fakat bütün testlerim temiz çıktı. Omuz ağrısı şuan geçti fakat ilk başladığı zaman panik atak tarzında bir şey yaşadım ve hala da bu sorundan kaynaklı çok stresliyim. Sizce neden kaynaklanıyor olabilir ?

24 Eylül 2021 13:01
Prof. Dr. Enis Oğuz Doktora Sor

Prof. Dr. Enis Oğuz tarafından cevaplandı.

Kalp sorunu

Degerli hocam merhaba , Enis hocam,37 yasindayim 93 kilo ( anjiyida sonra 8 kg verdim,yuruyor ve yuzuyorum) ve 1,67 boyundayim.Ailemde ,bir kalp rahatsizligi olan birisi ve boyle bir oyku yok.Hayatimda hic sigara kullanmadim,hayatimda olumsuz diyebilecegim 2 sey kilo fazlam ve yogun stresli iş ve sehir hayatim Size sorum sudur ; Ocak ayindan beri onleyemedigim heyecanlanma hali,gogus bolgemde agrilar,nefes darligi,fenalik hissi,olum korkusu gibi sikintilar sonrasi once ozel bir kurulusta belirli ( ekg-efor testi -eko-kan tahlilleri ! Kan tahlillerinde trigi.200 total kol.270 cikti ) tetkikleri ve sonrasinda sintigrafi yaptirdim.Sintigrafide ,sol ventrikul miyokard da apeks ve inferior duvarda supheli reversibilite ve hipoaktivite gozlenmist...

13 Temmuz 2016 09:19
Prof. Dr. Enis Oğuz Doktora Sor

Prof. Dr. Enis Oğuz tarafından cevaplandı.

bypass sonrasi

Annem 61 yasinda tansiyon ,Şeker kolestrol yok koah degil,Kalp damarlar anjiyo ile acilmadi Canakkale 18 mart universitesi hastanesinde Yeni bypass ameliyat oldu bir haftadır yoğun bakım da karbondioksit oranı yüksek çıkıyor genel durumu çok iyi ama karbondioksit yüksek çıktığı için servise çıkamıyor ciddi bir problem midir karbondioksit degerideğer 52 bazen 62 geliyor,ameliyat sonrası raporda'' Koroner bypass yaptığımız postop 7. günündeki hastanın pa akciğer grafisinde kardiotorasik oranda artış mevcut'' yazmaktadır.Bir fikir ve tavsiye verebilirmisiniz.Şimdiden teşekkürler ve iyi çalışmalar.

22 Mayıs 2016 13:19
Prof. Dr. Enis Oğuz Doktora Sor

Prof. Dr. Enis Oğuz tarafından cevaplandı.

kalp damar

Merhaba hocam 76 yaşında babam var siğaraya bırakalı 4-5 sene oldu . yüksek tansiyonu var. Birazda kilolu sıkıntısı bacaklarında . Dopler çekildi .bu doplerde : BİLATERAL ALT EKSTREMİTE ARTERİAL DOPPLER US Her iki ana, yüzeyel ve derin femoral arter ile popliteal arter açık izlendi . Damar cidarlarında yaygın, yer yer kalsifiye ateromatöz cidar değişiklikleri ve intimal düzensizlikler mevcut sağ yüzeyel femoral arterde addiktor kanal düzeyinde lümende yüzde 40 oranda daralma ve sistolijk jet akım mevcuttur. Bu seviyeden distalde monofozaik poststenotik akım paterni izlendi sol anteroir tibial arter proksimal kesimde monefazik akım paterni mevcuttur.Sol a.dorsalis pedis'de çok zayıf monofazik akım mevcut. Sol posterior tibial arterde medial ...

9 Mayıs 2016 14:57
Prof. Dr. Enis Oğuz Doktora Sor

Prof. Dr. Enis Oğuz tarafından cevaplandı.

merhabalar

merhabalar anneannem 62 yaşında kalbinin 2 damarına siten takıldı bir taneside balonla açıldı diğer damarları da tıkalı aynı zamanda hiper tansiyon hastası şimdi çok korkuyor damarları nın tıkanacağı korkusu var ne yapmalı neler önerirsiniz tıkanabilirmi damarları?

2 Mayıs 2016 16:16
Prof. Dr. Enis Oğuz Doktora Sor

Prof. Dr. Enis Oğuz tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube