Sorularda Ara

Kardiyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

ekg test sonuçları

Merhaba Hocam.Panik Atak hastayım.Hafif göğüs ağrısı şikayetiyle gittiğim kardiyoloji hekimliğinde ekg çekildi.Ekg çekilirken büyük stres ve heyecan yaşadım bunun sonucunda anormal ekg çıktı.Sonucunda ise Sinüs Taşikardi ve kısa pr aralığı yazıyor.Ancak hekimin eko muayenesinde kalbimin iyi olduğunu söylediler.Bu arada yaşım 23.Benim sorunum tekrar muayene olmalımıyım ? Cevabınız için teşekkürler.

10 Temmuz 2015 22:54
Uzm. Dr. Ahmet Sağbaş Doktora Sor

Uzm. Dr. Ahmet Sağbaş tarafından cevaplandı.

perikardial sıvı

merhaba hocam çarpıntı, sol kolda ve gögüste agrı şikayetleriyle kardiyolojiye başvurdum.ekg bozuk çıktı.Efor testinde damarla ilgili sıkıntı olmadıgı söylendi.eko sonucumda min mitral yetmezlik,posterior duvarda minimal perikardial sıvı izlenmiştir yazıyor. Daha önceki ekolarimda mitral yetmezlik vardı fakat pedikardial sıvı yoktu.Doktor sadece bitki çayı ve bleoc önerdi.Bu sıvı neden oluşmuş olabilir zamanla gider mi ne yapmalıyım.

26 Eylül 2014 17:15
Uzm. Dr. Ahmet Sağbaş Doktora Sor

Uzm. Dr. Ahmet Sağbaş tarafından cevaplandı.

eko sonucu

Hocam benim ekomda normal sol ventrikül sistolik fonksiyonu 2) mitral kapak plorapsusu (primer) 3 mitral kapak yetmezliği (orta derece) 20 yasindayim. Bu sonucta 1ay once ekomda sadece hafif mitral yetmezlik yaziyodu 1ayda bu kadar ilerle mi soz konusu olur mu hocam ilk doktorum onemli degil demisti 1ay sonraki daha farkli konustu.

10 Eylül 2014 17:23
Uzm. Dr. Ahmet Sağbaş Doktora Sor

Uzm. Dr. Ahmet Sağbaş tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube