Sorularda Ara

Kardiyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Hafif mitral yetersizliği ve sol ventrikül diyalostik disfonksiyonu

Değerli hocam. Yaşım 65. 175 boyunda 76 kilodayım.Düzenli olarak normal kalp kontrollerimi ve genel tahlillerimi yaptırıyorum. En son 2010 yılında EKO da hafif mitral yetmezlik çıkmıştı. Bu sene ilave olarak sonuç bölümüne sol ventrikül diyastolik disfonksiyonu yazıldı. EKO değerleri normal. Hocam yürümem gerektiğini, sorun olmadığını, bir yıl sonra tekrar mutat kontrole gelmemi söyledi. Ancak biraz evhamlı insanım. Bu sorunum kalp yetmezliği olarak görülür mü?

18 Aralık 2017 23:41
Prof. Dr. Enis Oğuz Doktora Sor

Prof. Dr. Enis Oğuz tarafından cevaplandı.

Eko sonucu

İyi günler doktor bey,ben 22 yaşındayım benim eko sonucumda eser derecede triküspit ve mitral yetmezlik tespit edildi. TY max vel=2.5 m/sn ve pulmoner arter basıncı 37 mmHg. Sağ boşluklar normal diyor; bu sonuca göre nasıl bir yol izlemeliyim tekrar kontrole gitmeli miyim? Ben de kalp hastalığı var mı?

12 Temmuz 2016 10:47
Prof. Dr. Enis Oğuz Doktora Sor

Prof. Dr. Enis Oğuz tarafından cevaplandı.

eko sonucu

merhabalar ben 2 gun once ekg cekildi sonra eko yapildi hicbi sorun cikmadigini soyledi doktor icin rahat olsun dedi fakat eve gelince sonuclara baktim sonucta hersey normal yaziyordu yorumda eser trikuspit yetersizlik akimi vardir yaziyo telaslandim lutfen yorumlarsaniz sevinirim

5 Mayıs 2016 22:00
Prof. Dr. Enis Oğuz Doktora Sor

Prof. Dr. Enis Oğuz tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube