Kalp Damar Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Damar hastalıkları başlangıcı

Merhaba hocam. Benim sorunum vücudumda damar hastalıkları çıkmaya başladı. Sağ bacağımda varis oldu,daha sonra popomda basur oldu,ardından sağ tarafta varikosel oldu, korkmaya başladım hepsi damarlar ile ilgili ve hepsi sağ tarafta bu tamamen ranslantı mı yoksa önemli bir hastalık belirtisi mi komple vücut damar muayanesi gibi birşey var mı ne yapmam lazım.Teşekkürler.

31 Temmuz 2018 11:50
Op. Dr. Osman Fazlıoğulları Doktora Sor

Op. Dr. Osman Fazlıoğulları tarafından cevaplandı.

Ayak ağrısı

Merhaba hocam annem 48 yaşında hipofiz adenomu ve myomları var dostinex ve adet görmesi için hormon ilaçları kullanıyor topuk dikenide var ayaklarının ağırdığını yandığını kaşındığını ve sürekli ağırlık varmış gibi hissettiğini söylüyor ayağı ayak bileği çok ödemli kalp damar cerrahı varisleri küçük olduğu için önemsemedi ayak ağrısı varisten midir yoksa başka bir hastalığı mı vardır nereye gitmesi gerekir tedavisi nasıl olmalıdır hormon ilaçlarını sürekli kullanacak varisine çözüm bulunamaz mı

27 Nisan 2018 23:23
Op. Dr. Osman Fazlıoğulları Doktora Sor

Op. Dr. Osman Fazlıoğulları tarafından cevaplandı.

Skleroterapi tedavisi sonrası

Merhaba, annem 4 gün önce skleroterapi tedavisi gördü. İlk defa bu işlem yapıldı, sadece tek bir bacağına (bacağın sadece arka kısmına), 4-5 adet iğne ile uygulandı. Aslında o bölgede koyu renkli tek bir alan vardı, iğneler diz altı kısmına ve o koyu kısma yapıldı. 2 gün buz koyduk, sonra sargıyı açıp, elimizde bulanan varis çorabını giydirdik. sabah-akşam reçetede yazılan kremi sürdük. Gitgide iğne olunan alanlarda şişliğin arttığını fark ettik. Annem dokununca bile rahatsız oluyor, çorap giymek istemiyor. Acaba bu normal bir süreç mi, yoksa bir sorun mu var? varis çorabı giymek şart mıdır? Çünkü çok rahatsız oluyor. Şimdiden yanıtladığınız için teşekkür ederim.

21 Ağustos 2017 13:41
Op. Dr. Osman Fazlıoğulları Doktora Sor

Op. Dr. Osman Fazlıoğulları tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube