Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Endol fitil

Merhabalar;tup bebek yöntemiyle 11w5 günlük hamileyim.5 haftada biri yogun iki kanama gecirdim.ortalama 10 adet endol fitil kullandim.dün akşam saatlerinde tekrar kırmızı kan şeklinde kanamam basladi pruloton ve serum kullandım. Bebegin kalbi atiyor.ama acildeki doktor hicbir aciklama yapmadan dusuk tehlikesi dedi aciklama yapmadi.kendi Doktorum tekrar 5 gün günde tek endol fitil verdi.ama zararlimiymis diyolar çok tedirginim. Teşekkürler iyi gunler dilerim..

21 Ekim 2015 17:55
Prof. Dr. Ulun Uluğ Doktora Sor

Prof. Dr. Ulun Uluğ tarafından cevaplandı.

tekrarlayan gebelik kaybı

Hocam 2 kez hamilelik geçirdim. İkisinin kalp atımı alınmadı gebelik kürtajla sonlandı 6 haftalık iken. 1 tane de kimyasal gebelik geçirdim. bütün testler yapıldı. eşimin test sonucları sperm morfolojisi ---Normal morfoloji %1 ---amorf baş % 81 hafif amorf bas anomalisi %4 şiddetli amorf anomalisi ,%77 akrozomal % 27 ---nüklear % 28 büyükbaş %13 küçük baş %0 uzun baş % 5 multiple baş %0 normal başlı boyun veya kuyruk anomalisi spermler % 0 serbest baş %0 sitoplazmik droplet %4 boyun anomalisi %2 kuyruk anomalisi %3 total sayı x milyon 46 +4 ileri doğru hızlı hareketli % 2 +3 yavaş doğrusal olmayan % 78 +2 yerinde hareketli %12 . skrotal doppler usg yapılsın demiştiniz. Sağ testis 53*33*27 m m olupğ 25 cm3 hacmindedir. Sol testis 52*25*33 m ...

16 Ekim 2015 10:25
Prof. Dr. Ulun Uluğ Doktora Sor

Prof. Dr. Ulun Uluğ tarafından cevaplandı.

Tüp bebek kullanilan ilaclar

Hocam iyi günler, Tüp bebek tedavisi gördüm ve tedavim olumlu sonuçlandı. 11 haftalık hamileyim. Hocam, doktorum ilaç olarak estrofem verdi günde 4 tane kullanıyorum. Ayrıca climara forte bant verdi. Günaşırı 3 tane yapistiriyorum. Ancak bu iki ilacın ayni işlevi olduğunu ve çocuk için çok zararlı oldugunu, hamilelikte kesinlikle kullanılmaması gerektiğini öğrendim. Dr.um 12 hafta kullanmamı söyledi. 12 haftadan sonra devam edip etmeyeceğine karar verecekmiş. Hocam kafam çok karıştı. Bu ilaçları bu kadar sure kullanmanın sakıncası varmi? Lütfen yardımcı olun hocam, cevaplarınız için şimdiden tesekkur ederim. İyi aksamlar..

1 Ekim 2015 19:13
Prof. Dr. Ulun Uluğ Doktora Sor

Prof. Dr. Ulun Uluğ tarafından cevaplandı.

tüp bebek ve estrofem

Hocam bebeğimizin 15. haftada cinsiyetini öğrendik erkekmiş.fakat biz tüp bebek tedavisinden 11. haftanın sonuna kadar estrofem tableti günde 3er tane kullanmıştık.bunun bebeğe ne derece zararı dokunmuştur?ilerde cinsel işlevlerinde yüzde kaça kadar bozulmaya yol açabilir?doktorumuz bırakmamız gerektiğini söylemeyi unutmuş.günde 3 tane kullanmamız normal mi? Teşekkür ederim şimdiden.

20 Ağustos 2015 18:25
Prof. Dr. Ulun Uluğ Doktora Sor

Prof. Dr. Ulun Uluğ tarafından cevaplandı.

gebelik kesesi - kalp atışı

merhaba doktor bey transferin 19. günü yine kan testim 2539 çıktı fakat kese gözükmedi sizce daha erken mi yoksa problem var mıdır çok korkuyorum kese gözükmez diye hiç bir problemim yok akıntı kanama sizce durumum normal mi kese ve kalp atışını ne zaman görebilirim teşekkürler.

23 Temmuz 2015 10:27
Prof. Dr. Ulun Uluğ Doktora Sor

Prof. Dr. Ulun Uluğ tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube