Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Polikistik over

Merhaba, Erkut hocam. Benim size bir sorum olacak ben 16 yaşındayım Polikistik over hastasıyım adet düzensizliği yaşıyorum doktor ilaç yazdı 3 hafta kullan 1 hafta sonra muayeneye gel dedi. Dün muayeneye gittim hiç muayene etmeden 3 kutu daha ilaç yazdı ilaçları kullanıp 3 ay sonra tekrar muayeneye gideceğim 1 yıl ilaç tedavisi görecekmişim. Ultrasonla bakması gerekmiyor muydu belki ilacı hiç kullanmadım ilgilenmedi gibi geldi bana sizce başka doktora görünmeli miyim? Birde ilaçları kullandıktan sonra hastalık geçer mi eğer geçmezse bana ileride ne gibi sorunlar açar yorumlarınızı bekliyorum teşekkür ederim.

1 Mayıs 2014 11:36
Op. Dr. Erkut Harmancılar Doktora Sor

Op. Dr. Erkut Harmancılar tarafından cevaplandı.

diana 35

mrb hocam ben 27 yasındayım.2.5 sene önce bir bebeğim oldu.tesadüf eseri doktora kontrole gittigimde pco hastası oldugumu ögrendim adetlerimde düzensizlik ve tüylenme sorunum vardı.bütün hormon tahlillerim normal cıktı.insilün drenci olgum soylendi.glifor ve diana 35 kullanmam gerekliymiş.fakat glifor bana cok agır geldiği için içemedim.dianaya düzenli kullandım.7 gün aranın bugun 6. gunu ve hala adet olmadım kafam cok karısırık 2. kutuya adet olamadan baslayabilirmiyim?

6 Nisan 2014 15:17
Op. Dr. Erkut Harmancılar Doktora Sor

Op. Dr. Erkut Harmancılar tarafından cevaplandı.

diane35 kullanıyorum we kilo alıyorum psikolojm bozuldu hapı bıraksam kilo gidermi???

erkut hocam mrb.ben 26 yaşındayım.bundan 3buçuk 4ay önce poliskistik over we aşırı tüylenme için bir kadın dogum uzmanına gittim ultrasan muayenesindn sonra bana diane35 we androcur tedawisi başlattı.fakat herhangi bir hormn testi yapılmadı adetin ilk günü ilaca başladım we 4aya yakındır düzenli kullanıyrm.benim adet düzenszlgm yoku hapa başladgmdn beri çok az adet oluyorum we kilo alıyorum çok yiyen biri deglm fakat güngüne şiştgmi hissediyorum kilo almak istemiyrm hapı bırakmak istiyrm.hap sadece tüylenmede işe yaradip ama kilo alıyorum neolur bi yol gösterin acil cewabınzi sabırszlkla beklyrm tşkrlr şimdidn.

21 Mart 2014 18:58
Op. Dr. Erkut Harmancılar Doktora Sor

Op. Dr. Erkut Harmancılar tarafından cevaplandı.

dogum kontrol hapı

hocam ıyı aksamlar. Ben pcosluyu yaklasık 6 yıldır. Bekarım.Yasmın dogum kontrol hapı kullanıyorum. 21 gunun sonra ılac bıttıkten sonra yanı 4.gun adet oluyorum. Bu ay bronsıt oldum ve antıbıyotık kullandım. Bugun adet olmam gerekıodu ama kahverengı bı akıntım oldu ama hala adet olmadım, antıbıyotıkler yuzunden mı gecıkme yasıyorum acaba endıseledım bıraz. Tesekkur ederım yardımlarınız ıcın :)

31 Ocak 2014 00:00
Op. Dr. Erkut Harmancılar Doktora Sor

Op. Dr. Erkut Harmancılar tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube