Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

t uterus histeroskopi sonrası

Mrb hocam. 2 seneden beri çocuk düşünüyoruz fakat olmuyor. Yapılması gereken tahlil ve testleri yaptırdık hsg çektirdim. Doktorlar her şey normal görünüyor bu sebepsiz infertilite dediler. Son olarak bir hekim rahmimin t şeklinde olduğunu ve histeroskopi yapılması gerektiğini söyledi. Genel anestezi ile tedavi oldum 1 hata oldu. Doktor Estrofem adlı ilacı günde 3 kere ve 28 gün boyunca kullanmamı söyledi 21. gün ise günde 1 defa 1 hafta Progestan kullan dedi. Size sorum ben en erken ne zaman gebe kalabilirim? Adetliyken bu ilaçları kullanmamın bir sakıncası var mı? Bu işlemden sonra adet döngüm nasıl olur?

18 Ekim 2015 17:27
Prof. Dr. Ulun Uluğ Doktora Sor

Prof. Dr. Ulun Uluğ tarafından cevaplandı.

T Rahim ve Histeroskopi

Merhaba , Tüp bebek sürecinde çektirdiğim HSG filmimin değerlendirmesi sonucu şeklinin T ye yakın olduğu belirtildi ve Histeroskopi önerildi. Şekil bozukluğu için Histeroskopi operasyonu yeterli olacak mıdır, devamında spiral balon vs gerekli midir?Bu operasyonun yan etkileri var mı? Histeroskopi yapmadan oluşan gebeliklerin riski var mıdır? Operasyonu ve durumu artı eksi anlamında değerlendirebilir misiniz? Teşekkürler.

5 Ekim 2015 09:45
Prof. Dr. Ulun Uluğ Doktora Sor

Prof. Dr. Ulun Uluğ tarafından cevaplandı.

histereskopi

merhabalar ben rahımdekı yapısıklık nedenıyle histereskopı oldum.doktorum estrofem verdı gunde ıkı kez.fakat 17 gun ıctım ve kanamam basladı.son adet tarıhıme gore olması gereken tarıhte adet oldum fakat bu ılac bıtmeden adet olmam normal mı?bu durum sıkıntı yaratırmı acaba ?teşekkürler

7 Eylül 2015 17:18
Prof. Dr. Ulun Uluğ Doktora Sor

Prof. Dr. Ulun Uluğ tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube