Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 6 soru cevaplandı.

Hpv ve vücuttan atılması, tedavi sonrası cinsel hayat

Uzay hocam hpv konusunda bir tek size güveniyorum bir arkadaşım da sizden yardım aldı hocam 2 sorum var ; hpvnin vücuttan 1-3 sene aralığında atıldığını okudum, vücutta siğil görülmesine rağmen yapılan tedavi sonrasında siğiller yok edilirse de hpv vücuttan atılabilir mi ? Yoksa hpv nin vücuttan atılması siğil görülmezse mi mümkün olmaktadır ? 2.sorumda hocam bende siğil çıkmıştı doktorum verrutol verdi ve siğillerim gitti ve 1.5 senedir hiçbir şekilde siğilim çıkmıyor hiç tekrarlama da olmadı. Ben ilişkimde kız arkadaşımı riske atmamak için sürekli prezervatif kullanıyorum.Artık kullanmayabilir miyim, ne zamana kadar prezervatif kullanıcam, kız arkadaşımla evlenmek istiyoruz 1,5 senedir de siğilim çıkmıyor ne zaman bırakabilirim prezervati...

13 Ekim 2020 01:20
Op. Dr. Uzay Yıldırım Doktora Sor

Op. Dr. Uzay Yıldırım tarafından cevaplandı.

hpv dna testi

Merhaba hocam ben 5 aydır penisteki siğiller için kriyoterapi tedavi görüyorum.Hocam hpv 1.yılda %70 kişide 2.yılda %90 kişide vücuttan bağışıklık sistemiyle tamamen atılıyormuş,bir kişi hpv nin vücuttan tamamen atıldığını nasıl anlar?Erkekte siğil yokken sürüntüyle yapılan hpv dna testinin yanlış pozitif yada yanlış negatif sonuç verme durumu var mı?Bir hocanın dediğine göre hpv dna pozitif sonucu kesin hpv var,hpv dna negatif sonucu kesin hpv yok demek değildir diyor,o zaman hpv nin olmadığını veya vücuttan atıldığını nasıl anlayacağız?hpv nin tuvalet gibi umumi yerlerden bulaşabileceği kanıtlanmış mı?teşekkürler hocam.

19 Temmuz 2019 16:15
Op. Dr. Uzay Yıldırım Doktora Sor

Op. Dr. Uzay Yıldırım tarafından cevaplandı.

Nolur yardim edin bilmiyorum korkuyorum

Merhaba uzay bey 24 yasindayim 2 yil once genital bolgemde lezyonlar cikti fakat hpv virusu olabilicegini bilmiyordum yani 2 yildir tasidim genital bolgemde bilmeden daha sonra jinokolojik muaynemde hpv oldugu soylendi ve 3 adet sigil temizlendi hic cogalmamisti daha sonra hemen smear aldilar thin prep : metaryal yeterlidir - genel siniflama : intraepitel lezyon veya malignite acisindan negatif - sonuc :inflamasyon yaziyor 1) bu virusu 2 sene once aldiysam kanser olusturmadiysa daha sonraki yillar acisindan cok fazla riskim varmidir cunku cok korkuyorum 2) inflamasyon oldugu icin cin 1 hucreleri gorulmemis olabilir mi enfeksiyon tedavisinden sonra yapilan smearde mi kanser olup olmadigim anlasilir tesekkurler

18 Ekim 2018 13:35
Op. Dr. Uzay Yıldırım Doktora Sor

Op. Dr. Uzay Yıldırım tarafından cevaplandı.

Smear Sonucu

Hocam merhaba, anneme 10 ay kadar önce hpv 16 teşhisi konuldu kolposkopi yapıldı. LSIL çıktı. kontrol ediliyor smear ile 3 ayda bir. Her smearinde de LSIL gözlemlendi. Yalnız son yaptırdığı smearde ASC-US Çıkmış. Annem şuan menopozda, bu sonuca göre LSIL gerilemiş mi ya da daha ciddi bir şey mi oluşmaya başlamış? Cevap verirseniz çok sevinirim, kolay gelsin.

4 Temmuz 2018 03:33
Op. Dr. Uzay Yıldırım Doktora Sor

Op. Dr. Uzay Yıldırım tarafından cevaplandı.

Kolposkopi sonucu

Hocam merhaba annem(52)ketemde yaptırmış olduğu hpv dna testinde hpv16 teşhisi konuldu. Kolposkopi yapıldı. 4 adet parça alındı. Tanısı: Kan-fibrin-mukus; ECC kronik servisit; serviks saat 1 hizasında biyopsi Ektoservikal doku örnekleri; serviks saat 8 ve 9 hizasından biyopsi LSIL; serviks saat 12 hizasından biyopsi. Menopoza girdi annem. Bu sonuçları değerlendirmenizi rica edebilir miyim?

3 Mart 2018 01:20
Op. Dr. Uzay Yıldırım Doktora Sor

Op. Dr. Uzay Yıldırım tarafından cevaplandı.

lütfen yardımm !!!

Merhabalar 4 ay önce smear testi yaptırdım şuan sekiz aylık hamileyim ve 4 yıl önce bir ilişkimden dolayı virüs kaptım tedaviye başladım fakat sürekli parça alınınca hep aynı sonuç çıkıyor ve başka hastanede test yaptırdım fakat sonucunu anlayamadım yardımcı olabilir misiniz ??? SİTOPATOLOJİK TANI MALİGNİTE VE İNTRAEPİTELYAL LEZYON YÖNÜNDEN NEGATİF, SIVI BAZLI (SUREPATH) PAP SMEAR REAKTİF HÜCRESEL DEĞİŞİKLİKLER. NOT Materyal değerlendirmek için yeterli niteliktedir. Endoservikal hücre kümeleri izlenmiştir.

20 Nisan 2016 11:01
Op. Dr. Uzay Yıldırım Doktora Sor

Op. Dr. Uzay Yıldırım tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube