Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

ovulasyon takibi

merhaba yaklaşık 9 aydır bebek sahibi olmak istiyoruz. ben 33, eşim 34 yaşında. bu ay ilk kez ovulasyon testine başladım. 02-07 Mart arası 6 gün regl oldum. 17.03'de doktora gittiğimde çatlamak üzere olan bir yumurta gördüğünü söyledi. cycle'ın 16. gününde ovulasyon günümdü yani. ve sonrasında 9 gün sonra regl oldum. geç ovulasyon normal mi? 27-31 Mart arası regl dönemi ve regl biter bitmez ovulasyon testlerine başladım, hergün 2 kere yaptım ve hepsi negatif çıktı. hiç ovulasyon olmaması mümkün mü? bu süreç herhalde psikolojimi de etkilemiş olmalı ki, regl biteli 14 gün olmuşken yeniden regl oldum. şimdi yeniden bu ovulasyon testlerine başlamalı mıyım? yoksa hormonları etkilememesi bakımından yapmamalı mıyım? çok endişelendim. bilgilendirir...

20 Nisan 2016 16:03
Uzm. Dr. Meltem Aksu Doktora Sor

Uzm. Dr. Meltem Aksu tarafından cevaplandı.

gebe kalamıyorum

ben 4 yıllık evliyim bir kızım var evlendikten 1 sene sonra hamile kalabildim büyük uğraşlar sonucu tabi doğumdan sonra 6 ay spiral kullandım tam 1 buçuk yıldır korunmuyoruz ve hamile kalamıyorum bunun sebebi ne olabilir acaba ?

6 Aralık 2015 20:20
Uzm. Dr. Meltem Aksu Doktora Sor

Uzm. Dr. Meltem Aksu tarafından cevaplandı.

Klomen ve çatlatma

Hocam 5 gun boyunca sabah akşam klomen kullandım 5 tane yumurtam olmus persembe gunu tek doz otriville catlatma iğnesi oldum yarın 5.gun olacak ama benim kasıklarımda agrı devam etmekte catlayamadgı için mi agrı devam edyor catlasa kesilirmiydi? Dr catlayıp catlamadgını gormek ıcın cagırmadı 14 gun snra test istedi gıtmelimıyım sızce tekrar?

30 Kasım 2015 00:05
Uzm. Dr. Meltem Aksu Doktora Sor

Uzm. Dr. Meltem Aksu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube