Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

rahim ağzı yetmezliği

Merhabalar Murat Bey 14 haftalık gebeliğimde su kesesinin delinmesiyle gebeliğim sonlandırıldı kesede hiç su kalmadığı için pataloji sonucu temiz çıktı hiç bir sıkıntı yoktu acaba rahim ağzı yetmezliği olabilir mi ?

15 Şubat 2019 10:08
Prof. Dr. Murat Arslan Doktora Sor

Prof. Dr. Murat Arslan tarafından cevaplandı.

Tekrarlayan düşük

Hocam 3kez düşük yaptım kan tahlililimde factor 5leiden çıktı başka birşey yok denildi.iğneye başladım 4000mg clexane vurdum yine kaybettim bebeğimi.dozu düşük gelmiş dediler ne yapmalıyım lütfen cevap

1 Şubat 2016 16:19
Prof. Dr. Murat Arslan Doktora Sor

Prof. Dr. Murat Arslan tarafından cevaplandı.

Mthfr A1298C Heterozigot Mutasyon

Merhaba Murat Bey, 2 tekrarlayan dusugum sonrasi kan pihtilasmasi testi yapildi ve mthfr a1298c heterozigot mutasyon saptandi.3. Gebeligimde hibor 3500 ıu İğne ve folbiol kullandim fakat yine 6,5 haftalikken gebelik sonlandi. Son gebeliğimde kürtajdan alınan parçalarla bebeğe yapılan patolojik ve genetik incelemede herhangi bir sorun çıkmadı.Bu mutasyonun benim vucuduma zararlari var mıdır?Ve bir sonraki gebeligime ve Bana etkilerini azaltmak icin simdiden uygulamam gereken bir diet , hayat kosullarimla ilgili dikkat etmem gereken bir sey yada kullanilmasi gereken ilaclar veya duzenli yapilmasi gereken testler var midir?Bir de bir sonraki gebeliğimde iğne tipini veya dozajını değiştirmem gerekir mi?

18 Ocak 2016 15:05
Prof. Dr. Murat Arslan Doktora Sor

Prof. Dr. Murat Arslan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube