Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Ertesi gün hapı ve düzensizlik

Merhaba. 21 yaşındayım, çok düzensiz regl oluyorum yaklaşık iki senedir ve doktorum kilo almamdan olabileceğini soyledi, herhangi hormonal bir sorun yokmuş, bir ay onceki ilişkimden sonra ertesi gün hapı kullandım 12 saat içinde. Reglimin ilk gununden 45 gun geçti ve kahverengi akıntım başladı. Hala bir kanamam yok ama akıntı 4-5 gundur devam ediyor. Hamile olma ihtimalim var mı yoksa bu bir hormonal sıkıntı mı? Ayrıca yüzümde sivilcelenmeler başladı. Teşekkür ederim ilginiz için şimdiden.

1 Nisan 2017 03:07
Op. Dr. Nesrin Kalelioğlu Doktora Sor

Op. Dr. Nesrin Kalelioğlu tarafından cevaplandı.

Regl Hormon İlaçları

Merhaba ben 18inden 22sine kadar regl geciktirici olarak bilinen bir ilaç kullandım. İlacı 8 saat aralıkla günde 3 kere aldım ancak en son 22 ekim sabahı aldım sonra da kullanmadım 22 ekim gecesi şüpheli bir birlikteliğim oldu eşimle Bizim de içimize sinmedi üstüne birde ertesi gün hapi aldım. Normalde geciktiriciyi kullandıktan sonra 2 veya 3 gün içinde kanama olması gerekirdi ancak benim şu ana kadar hiç kanamam olmadı Kan testi yaptıramıyorum şu an ama ilişkiden 20 regl gecikmesinden 17 18 gün geçtiği için idrarda test yapsam gebelik çıkar mı Çıkmazsa kaç gün sonra çıkar Bu arada içeri boşalma olmadı hiç Biz sadece ilişki sırasında gelebilecek sivilardan çekindik

15 Kasım 2016 13:19
Op. Dr. Nesrin Kalelioğlu Doktora Sor

Op. Dr. Nesrin Kalelioğlu tarafından cevaplandı.

adet geciktirmek

iyi günler doktor hanım Tatik sebebiyle adetimi 15 gün kadar geciktirmek istiyorum. Bunun için doğum kontrol mü yoksa primolut gibi adet geciktirici ilaçları mı tavsiye edersiniz? Hangisini kullanmalıyım?

9 Kasım 2016 10:55
Op. Dr. Nesrin Kalelioğlu Doktora Sor

Op. Dr. Nesrin Kalelioğlu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube