Sorularda Ara
Uzmanlar

Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 10 soru cevaplandı.

GEBELİK İÇİN KAN VERMELİMİYİM

Merhabalar doktor bey normal adet günlerim ya ay sonu yada ayın 10 u gibi olurdum ve dolu dolu 4 gün geçirirdim ilk iki gün yoğun kanama ve kasık ağrıları bel baş ağrılarıyla birlikte kasım ayının 3 ünde yada 4 ünde regli oldum sonra yumurtlama günümü takip ettim ve eşimle hamilelik için birlikteliğim oldu bir çok kez sonrasında kasım ayının 25 i falan regli gibi kanamam geldi ağrısız 1.5 2 gün sürdü ve hafif kanamaydı bitti 1 hafta ya yakın sonrasında kasık ağrım vardı baya 2 gün sürdü test yaptım 2 gün önce negatif çıktı kafam karıştı regli mi gördüm yoksa yerleşme kanaması dedikleri miydi ? Normal döngüme göre bu aralar asıl regli olmam gerekiyordu ama olmadım ne yapmam lazım?

10 Aralık 2022 01:58
Prof. Dr. Murat Öz Doktora Sor

Prof. Dr. Murat Öz tarafından cevaplandı.

Adet öncesi gelen leke

Hocam merhaba yaşım 38, adet günümden 3-4 gün önce kahverengi çok az ve bir kereye mahsus leke geliyor sonrasındaki 3-4 gün kadar leke yada belirtisi yok 4. Gün de adet oluyorum. Spiral , doğum kontrol hapı veya başka bir ilaç kullanmıyorum, ailem de erken menopoza giren kimse de yok adet öncesi böyle leke gelmesi normal mi?

1 Ekim 2022 20:43
Prof. Dr. Murat Öz Doktora Sor

Prof. Dr. Murat Öz tarafından cevaplandı.

Agnucaston Kullanımı Ve adet dışı kanama

Hocam merhabalar. 20 yaşındayım ve adet dönemim çok ağrılıydı ve buna eşlik eden bulantı kusma ishal gibi şeyler yaşadığımdan ayrıca yumurtlama dönemi kanamalarım olduğundan dolayı kadın doğum doktoruna gittim. Kadın doğum doktorum kist vs görmediğini söyledi. *** *** ** kiloyum kilo vermemi ve agnucaston adında bitkisel ilaç yazacağını semptomlarımı hafifleteceğini hafiflemezse 3 ay düzenli kullan gel dedi fakat ben 2 hafta kullandım ve ürtikerler yaşadım vücudumun her yerinde. Alerji ilacı kullanmaya Başladım agnucastonu bıraktım. Ürtikeri atlattım fakat adetimin başladığı günden itibaren 12. Günümde yine vajinal akıntı ile birlikte kanamam başladı bu seferki biraz daha fazlaydı daha önce olanlara göre ilacı aniden kestiğimden dolayı mı o...

28 Eylül 2022 00:57
Prof. Dr. Murat Öz Doktora Sor

Prof. Dr. Murat Öz tarafından cevaplandı.

Pembe akıntı

Korumasız ilişkiye girdik, bundan bir saat sonra ve sonrasında ishal sebebiyle etkinliğini kaybetmiş olabileceğinden endişendiğimizden ilişkinin üzerinden 24 saat geçmeden yine bir ertesi gün hapı aldık(ilişkiye de adet bitiminden 2 gün sonra kadar, takvimde risk oranı düşük olan günde girmiştik) fakat bundan 7 gün sonra bugün pembe bir akıntı oldu. Bu kadar önleme rağmen gebelik olabilir mi? Ya da başka bir sebebi var mıdır bu pembe akıntının? Ve eğer gebelikse de hastane harici bir gebelik düşürme yöntemi var mıdır? En kısa sürede yanıtlayabilirseniz çok sevinirim doktor bey, şimdiden teşekkürler.

1 Eylül 2022 20:30
Prof. Dr. Murat Öz Doktora Sor

Prof. Dr. Murat Öz tarafından cevaplandı.

İlişki esnasında kanama

Merhabalar. Ufak bir sorum var. 24 Ağustos tarihinde adetim tamamen kesildi ve 24-25 Ağustos tarihlerinde kahverengi lekelenmelerim mevcuttu. 25 Ağustos gününün sonunda eşimle cinsel birliktelik yaşadım, ve ilişki boyunca çok fazla ve ciddi (normalde hiç başıma gelmeyen) bir kanamam söz konusu olmuş. Sonrasında kontrol ettiğimde kanamam az denebilecek seviyede bütün gece lekelenme/akıntı şeklinde devam etti. Haliyle ben de çok endişelendim. Bunun sebebi ne olabilir? Bugün (26 ağustos) kanamam devam etmiyor. Şimdiden Çok teşekkür ediyorum, iyi çalışmalar, saygılar

26 Ağustos 2022 13:52
Prof. Dr. Murat Öz Doktora Sor

Prof. Dr. Murat Öz tarafından cevaplandı.

Kahverengi leke

Merhaba hocam 27 temmuzda adet oldum 3 ağustosta bitti ama 7 ağustostan beri ara ara kahverengi lekenlemeler var eşimle birlikte olduktan sonra geldi bu lekeler önemli bir şey olabilir mi Şubat ayında smear testi yaptırdım herşey normaldi

8 Ağustos 2022 20:20
Prof. Dr. Murat Öz Doktora Sor

Prof. Dr. Murat Öz tarafından cevaplandı.

Ara Kanama

Hocam Merhaba 4 ay önce doktorum tarafından Polikistik over sendromu tanısı koyuldu. Adetlerinin düzene girmesi için kilo vermemi söyledi diyetisyen yardımı ile 7 kilo verdikten sonra adetlerim kısmen düzene girdi. 12 Mayıs'ta adet oldum. 14 Haziran'da adet oldum fakat son adetimin bitiminden 10 gün sonra peçete ile sildiğimde farkettiğim veya günlük pedte gördugum kahverengi kırmızı lekelenmeler oluyor ve bu durum 12 gündür devam ediyor. Sebebi ne olabilir ?

13 Temmuz 2022 16:49
Prof. Dr. Murat Öz Doktora Sor

Prof. Dr. Murat Öz tarafından cevaplandı.

cinsel ilişki sonrası kanama

cumartesi günü ilk kez cinsel ilişki yaşadım ne olur ne olmaz diyerek korunmama rağmen postpill one aldım şu an çarşamba ve hala kanamam durmadı miktarı da az diyemeyeceğim bir halde herhangi bir ağrı ya da yanma yaşamıyorum ama kanamanın durmaması normal midir doktora görünmeme gerek var mı?

8 Haziran 2022 20:34
Prof. Dr. Murat Öz Doktora Sor

Prof. Dr. Murat Öz tarafından cevaplandı.

Anormal akıntı

Merhaba hocam 3 ay önce 2 hafta kadar antibiyotik kullandım ve o ay reglimden sonra 10 gün kadar kahverengi lekelenmelerim hiç kesilmeden devam etti akıntılarım kimi zaman sulu-katı kimi zaman da koyu-açık kahverengi oluyordu tedirgin oldum doktora gittim ultrason ile kontrol etti (bekarım ve bir tarafımda folikül kisti bir tarafımda pcos var) ve stresten olabileceğini herhangi bir sorun gözükmediğini söyledi (normalde de adet düzensizliğim yoktur 28 günde bir adet oluyorum son 3 aylık süreçte de düzensizlik yaşamadım) umursamadım bende ama bu durum 3 aydır devam ediyor dün yine bu defa başka bir doktora gittim aynı şekilde ultrasonla kontrol etti ve 2 cm'lik bir folikül kistim olduğunu bu kistlerin insülin direncine sebep olabileceğini söy...

2 Haziran 2022 12:32
Prof. Dr. Murat Öz Doktora Sor

Prof. Dr. Murat Öz tarafından cevaplandı.

Lekelenme

İyi günler hocam pcos’um var. 2 ay önce hsg çekimi yaptırdım ve hiçbir sorun olmadığı söylendi. Prolaktin yüksekliğinden dolayı daha önce dört ay dostinex kullandım. Glifor kullanmaya devam ediyorum. Regl sikluslarım düzenli. Daha önce regl öncesi hiç lekelenme durumum olmadı ve 27 28 günde bir regl oluyorum normalde. Bu ay reglimin 24. Gününde bir kaç damla kahverengi lekelenme fark ettim iç çamaşırımda. Yerleşme kanaması olabilir mi acaba? Çocuk düşünüyoruz 9 aydır. Reglimde 2 3 gün gecikti. Test yapmalı mıyım ?

31 Mayıs 2022 22:22
Prof. Dr. Murat Öz Doktora Sor

Prof. Dr. Murat Öz tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube