Sorularda Ara

Göz Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

ameliyat sonrası bakım

hocam merhabalar. kardeşim vitreus da bulunan metal cisim sebebiyle ameliyat oldu. ameliyat çok iyi geçtiğini söyledi doktor. şimdi enfeksiyon kapmaması için uğraşıyoruz. fazla ışık olmayan bir yerde yatırıyoruz. agrısı sızısı çok olmuyo bazen fazla batma hissi oluyor. buda genelde damlalar yapıldıktan sonra oluyor. damlalar sonrası gözde çapak oluştugu için oda göze rahatsızlık veriyor. bu çapakları nasıl temizyebiliriz yada temizlememiz gerekir mi. ameliyatı ayın 3 ünde oldu. teşşekürler. enfeksiyonu önlemek için, sorun yaşamamaız için önerileriniz nelerdir. teşekkürler.

5 Eylül 2015 01:47
Prof. Dr. Özay Öz Doktora Sor

Prof. Dr. Özay Öz tarafından cevaplandı.

usher sendromu

hocam usher sendromu hastasıyım.Her 2 gözümden de retina dekomani ameliyatı geçirdim .Şu an sol gözüm çok az ışık görüyor, sağ ise 4 derece miyop.Gözlüğe rağmen bulanık görüyorum ve ileri derecede gece körlüğü var .Televizyonun içine giriyorum resmen. Usher sendromunun çaresi yok deiler. Gözün içindeki merceğe hiç dokunmadan göze mercek konuluyomuş acaba bana olur mu? ( fasik göz içi lensi olmaz dediler )

26 Nisan 2014 15:52
Prof. Dr. Özay Öz Doktora Sor

Prof. Dr. Özay Öz tarafından cevaplandı.

Traksiyon

İyi günler Özay Bey, Vitreus ayrılmasına bağlı olarak, ağ tabakada ya da sarı noktada çekinti oluştuğunda, yırtık veya ayrılma meydana gelmemesi için yapılabilecek şeyler var mıdır? Teşekkür ederim.

16 Nisan 2014 12:17
Prof. Dr. Özay Öz Doktora Sor

Prof. Dr. Özay Öz tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube