Göz Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Bulanık görme

Merhaba ben 20 yaşındayım. Lens kullanmaya başladım. Gözlük numaram sol 3.25 sağ 3.00 (Aslında tam net görüntüye sol 3.75 sağ 3.25 de ulaştım ama çok net olması baş ağrısı alışamama yaptı ve değiştirdik doktorumla.) Lensi de 2.75 verdi. Yakında geç netleşme olduğu için. Bugün taktım 2.75 lensleri(düz taktım, iyice solusyonla temizledim) etrafı bulanık görüyorum. Bir yarım saat kaldı gözümde bir değişiklik olmadı. Sizce ne yapmalıyım? Numara da sıkıntı olabilir mi?

18 Eylül 2015 19:07
Prof. Dr. Özay Öz Doktora Sor

Prof. Dr. Özay Öz tarafından cevaplandı.

Keratokonus

Hocam Saygılar. Bundan 2 yıl önce sol gözümde %35 oranında ilerlemiş Keratokonus teşhisi konuldu. Dolayısı ile kontakt lens kullanmam gerektiği söylendi. Sağ gözümde yüzde 100 görme oranı olduğundan solun eksikliğini pek hissetmedim. Kontakt lensi bu sebeple kullanmadım. Bu lensi aldım ve aldığım günden beri 2 yıldır solüsyonuyla beraber kutusunda duruyor. Dün açtım solüsyon kurumuş hali ile. Temizledim solüsyonla duruladım bakımını yaptım şimdi temiz solüsyonun içinde. Artık takmak istiyorum lensi fakat emin değilim 2 yıldır temizlenmemiş bu lensi kullanmam sağlıklı mıdır? Bazı şeyler okudum işkillendim.

28 Ağustos 2015 00:12
Prof. Dr. Özay Öz Doktora Sor

Prof. Dr. Özay Öz tarafından cevaplandı.

Lens ile duşa girilirmi?

Hocam 23 yaşındayım yaklaşık 4 sendir 1,5 miyop gözlük kullanıyorum ancak gözlük beni işim esnasında kısıtladığı için bugün doktorumdan lens istediğimi söyledim ve Acuvue oasys hydraclearplus lens aldım. Hocam ben daha önce hiç lens kullanmadığım için bilmiyorum benim sorum. Lens gözümdeyken duşa girebilirmiyim? Denize girilebilirmi? Birde lens gözümdeyken uyunurmu 2-3 günde bir çıkarsam olurmu? Saygılar

24 Ağustos 2015 22:22
Prof. Dr. Özay Öz Doktora Sor

Prof. Dr. Özay Öz tarafından cevaplandı.

lens numarali astigmat

Hocam ben lenai aldım ama yurtta ikamet ettiğinden dolayı lensimi 2 buçuk ay sonra kullanmak istyrm sorun olur mu?

1 Nisan 2014 01:04
Prof. Dr. Özay Öz Doktora Sor

Prof. Dr. Özay Öz tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube