Göz Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Gözlük

Merhaba.Yeni numaralı gözlük alacağım.Numaram 1.75 miyop.Sorularım 1-Kolormatik düşünüyorum.Kolormatik gözlük sağlıklımıdır? 2-Göz sağlığı için en iyi kaplama hangisidir? 3-Göz sağlığı için gözlük alırken başka nelere dikkat etmeliyim? Teşekkürler

19 Aralık 2014 23:04
Op. Dr. Şeyda Atabay Doktora Sor

Op. Dr. Şeyda Atabay tarafından cevaplandı.

Miyop hastaları gözlük kullanmazlarsa derslerinde başarılı olamazlar mı?

İyi günler hocam.Bir sorum olacaktı.Gözümde 1.ve 1.25 miyop var.4-5 yıl önce doktor gözlük vermişti.Birkaç sene kullandım,bıraktım.Gözüm aynı numarada hemen hemen.Yaşım 29.Acaba ders çalışırken gözlük takmalı mıyım?Bir faydası olur mu?Yoksa alakası yok mu?Şimdiden teşekkürler.

23 Eylül 2014 16:27
Op. Dr. Şeyda Atabay Doktora Sor

Op. Dr. Şeyda Atabay tarafından cevaplandı.

Miyop astigmat yapar mı

Merhaba hocam, 18 yaşındayım. 2-3 ay önce hipertroit için doktora gitmiştim. *** *** ** miyop var denildi. Bugün tekrar başka bir hastaneye gittim. 1er derece miyop birazda astigmat var dedi. Benim anlayamadığım 6 ayda bir hep doktora gidiyorum. Kemiklerimde kapanmış (el bilek ultrasyon çekilmişti). Bu astigmat nereden çıktı. İnternette araştırdım gözün önü inceldiği için oluyormuş sanırım çok korktum şimdi. Bu astigmat daha ilerler mi ? iyileşme durumu var mı sizce. Eğer miyoplar 1 numaraysa 1 senedir artmamış ama bir anda astigmat normal mi ? Gözümde alarji var denildi. Suni göz yaşı kullanıyorum tedavi eder mi? Teşekkürler.

22 Eylül 2014 09:48
Op. Dr. Şeyda Atabay Doktora Sor

Op. Dr. Şeyda Atabay tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube