Göz Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

ameliyatla ilgili

14 kasımda katarakt ameliyatı oldum 67 yaşındayım 1975 senesinden beri gözlük kullanıyorum.ameliyatın ertesi günü sargı açıldıktan sonra doktorum parça kaldığını parçanın erimesi için pred forte.vigamox.oftomix damlalarını verdi bugünle beraber beş gün oldu gözümde puslu görme denilirse önümü puslu olarak karartı halinde görüyorum.öğrenmek istediğim nasıl bir parça kalabilir ne parçası.bende göz tansiyonu olmadığı halde göz tansiyonumun olduğunu bildirdi bu cuma günü kontrola gideceğim gözlük kullandığımdan parçanın kaldığını söyledi eğer ilaçlar parçayı eritmezse tekrar ameyiyat olmammı gerekiyor cevabınızı beklemeden şimdiden teşekkür ederim.saygılarımla.

25 Kasım 2013 15:34
Doç. Dr. Gölge Acaroğlu Doktora Sor

Doç. Dr. Gölge Acaroğlu tarafından cevaplandı.

Yeni gözlük aldım ama ....... ?

Sayın gölge hanım bu hafta perşembe ankara ulucanlar göz hastanesine gittim.Muane olduğumda gözüm astigmat oldugu teşhisi konuldu.sol gözüm 1.25 oldugunu söyledi doktor ama sağ gözümün o kadar ileride oldugunu söylemedi.Yaşım 18 oldugu için doktor çok şaşırdı ve katarakt başlangıcı oldugunu söyledi.Bana gözlük önerdi bende aldım.gözlüğüm sol camı 1.25 sağ camı ise 0.Size asıl sormak isteğim nereye bakıyorsam dalgalanıyor yolda yürürken zorluk çekiyorum düşücem korkusu var.Yemek yerken masa sürekli sola doğru eğik gibi görüyorum.Gözlüğü değiştirmem gereklimi yada ilerde gözüm alışırmı ????

23 Kasım 2013 19:14
Doç. Dr. Gölge Acaroğlu Doktora Sor

Doç. Dr. Gölge Acaroğlu tarafından cevaplandı.

KATARAKT TEŞHİSİ

İYİ GÜNLER, 78 YAŞINDA BABAM KATARAKT TEŞHİSİ KONDU. BİR GÖZÜ PROTEZ , BİR GÖZÜ SAĞLAM. ARAŞTIRTIĞIM KADARI İLE İKİ FARKLI YÖNTEM UYGULANIYOR 1- FEMTOSANİYE LAZER 2- FAKO YÖNTEMİ GÖZÜN BİRİ PROTEZ, DİĞER SAĞLAM GÖZÜ RİSK ALTINA SOKMADAN HANGİ YÖNTEM UYGULANMALI NELERE DİKKAT ETMELİYİZ. VE HANGİ HASTANEYİ TERCİH ETMELİYİZ . ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

22 Kasım 2013 20:42
Doç. Dr. Gölge Acaroğlu Doktora Sor

Doç. Dr. Gölge Acaroğlu tarafından cevaplandı.

Bebeğimde doğuştan katarak ve göz bebeği büyüklüğü var

hocam iyi günler size daha öncede anlatmıştım 3,5 aylık ikiz bebeklerimin birinde doğuştan katarak ve göz bebeği büyüklüğü var bu gün antalyada prof dr. yaşar duranoğluna muyane ettirdik iki bebeğimizide birinde problem çıkmadı ama diğerinde doktorun dediği göz bebeklerini küçülten sinirler doğuştan oluşmamış dedi dokturumuz bu yüzden göz bebekleri çok büyük bundan dolayı katarak ameliyatını böyle bi durumla ilk defa karşılaştım göz bebeği büyük olduğu için iyi sonuç vermiyebilir dedi. ankaraya yönlendirdi bizi doğuştan göz bebeğini küçülten sinirler oluşmaması nasıl bir sorun teşkil eder tedavisi yokmudur yada bu durumda olan bir bebeğe katarak ameliyatı yapılamazmı. bu konuyla ilgili önerebileceğiniz doktor yada hastane varmıdır. iyi çalı...

26 Ekim 2013 15:03
Doç. Dr. Gölge Acaroğlu Doktora Sor

Doç. Dr. Gölge Acaroğlu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube