Göz Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Göz kanalı tıkanıklığı

Merhabalar. 11 aylık kızımızın göz kanalında tıkanıklık var. 1 yaşına kadar geçmezse operasyon olması gerektiğini söylediler. İki konuda sorum olacak: 1- Netira göz damlası verildi. Bu kanalın açılması için etkili midir? 2- Operasyon yapılması gerekirse Ankara'da nasıl bir hastane tercih edilmeli. Operasyonun riskleri anlatıldı. Açıkçası pek bir telaşlandık. Şimdiden çok teşekkür ederim.

5 Temmuz 2021 15:47
Prof. Dr. Onur KONUK Doktora Sor

Prof. Dr. Onur KONUK tarafından cevaplandı.

göz derecesi

kızım 3 yaşında göz doktoruna götürdüğümüzde ilaçsız ölçümü *** *** ** çıktı ilaçlı ölçümlerde ise 4.50 çıktı göz dr bize 3 derece gözlük verdi fakat kızım yürürken koşarken kitaplarına bakarken ufak bir sıkıntıya rastlamadık göz muayenesi yapıldığında aşırı derece ağladı ve ölçümlere çok dikkatli bakamadı 3 yaşındaki bir çocuk için dereceler normal mi yoksa gözlük kullanalım mı kolay gelsin

26 Temmuz 2017 08:16
Prof. Dr. Onur KONUK Doktora Sor

Prof. Dr. Onur KONUK tarafından cevaplandı.

Çocuk hipermetrop

Hocam merhabalaroğlum 6 yaşında ve muayeneye goturdvmde ilaçsız 2.5 hipermetrop teşhisi konuldu.damlalı muayene yaptırmadı. Doktorun olumsuz tavrı yüzünden oğlum bir saat ağladı..aklım çok karışık..herşeyi görüyor ancak doktor damla ile muayenede en az 5 derece çıkar bu göz dedi..gözlük takılması mi ...yoksa bu kez sağlam gözü de bozar miyiz.uykumuz kaçtı. Ben de de astigmat nedeniyle tembel göz var..geç mi kaldık.....?

18 Mayıs 2017 22:57
Prof. Dr. Onur KONUK Doktora Sor

Prof. Dr. Onur KONUK tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube