Göz Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Göz de saydam iplik

Merhabalar, Annem 40 yaşından beri göz sorunu yaşıyor. İlk önce batma ve kaşıntı ile başlayan bu rahatsızlık daha sonradan gözünde saydam bir iplik çıkmasına kadar ilerledi. Özel doktorla götürdük damla ve suni göz yaşı kullandı ama faydasız annem 63 yaşına girecek ve sıkıntı hala devam ediyor. Ayrıca bu rahatsızlık annemin tuhaf tuhaf göz hareketleri yapmasına sebep oluyor, rahatsızlığını bilmeyen kişiler tik sanıyor. Ne yapmamızı önerir siniz?

10 Nisan 2021 03:23
Prof. Dr. Altuğ Çetinkaya Doktora Sor

Prof. Dr. Altuğ Çetinkaya tarafından cevaplandı.

Göz Damlası Kullanması

Doktorumun yeni yazdığı göz damlasının kutusunda açıldıktan sonra 15 gün içersinde kullanılmalı olduğu yazıyor fakat doktorum bitince bırak demişti, yanındayken sormayı unuttum şimdi bırakmalımıyım yoksa devam mı etmeliyim ?

13 Kasım 2020 19:35
Prof. Dr. Altuğ Çetinkaya Doktora Sor

Prof. Dr. Altuğ Çetinkaya tarafından cevaplandı.

astsubaylıktan subepitelyal keratopati (+) tanısı ile elendim

iyi günler. 22 yasındayım astsubaylık mülakatlarını geçtim. sağlık muaynesi sırasında göz doktoronun tanısı dolayısyla elendim. 2 sene önce sol gözüm mikrop kapmıştı. doktor tanısında Sağ tam. sol 0.8 , Renkli görme doğal . BİO sağ doğal , sol (subepitelyal keratopati (+) ) Lazer olmadıgı ifade etti.. A6/ F-1 tanısı yazmıs doktor heyet bu tanıdan dolayı eledi. sağ gözümde görmem tam sorunum yok sol gözümde sadece televizyonda altta geçen kücük yazıları puslu görme var diğer tür boyutta yazıları vs net görebiliyorum. bu yıl astsubaylığa tekrardan girmek istiyorum bu sorunun tedavisi varmıdır. astsubaylğa engel olmayacak sekilde tedavi olabilirmiyim. yardımcı olursanız sevinirim iyi günler..

22 Mayıs 2018 20:07
Prof. Dr. Altuğ Çetinkaya Doktora Sor

Prof. Dr. Altuğ Çetinkaya tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube