Göğüs Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Tomografi sonuö

Hocam babamda baş ağrısı ve ateş şikayetiyle hastaneye başvurduk. Kan tahlilleri ve çekilen kontrastlı tomografi sonucu hastaneye yatırılıp antibiyotik tedavisine başlandı. Tomografi sonucu şöyle; (Toraks simetriktir. Kardiotorasik indeks fizyolojik sınırlardadır. Mediastinal hiler patolojik boyutta lenf nodu izlenmedi. Pnömatoraks hemotaraks saptanmadı. Her iki akciğer parankiminde mass lezyon saptanmadı. Akciğerlerde yer yer fibrotik değişiklikler ve lineer atelektaziler izlendi. Akciğerlerde yer yer nonspesifik özellikli buzlu cam izlenmiştir. Kemik yapılarda belirgin acill gross patolojik izlenmedi. Perikardial veplevral effüzyon izlenmedi.) korkulacak bir durumu var mı ?

18 Temmuz 2021 22:42
Prof. Dr. İrfan UÇGUN Doktora Sor

Prof. Dr. İrfan UÇGUN tarafından cevaplandı.

Akciğer Fibrotik Bant Formasyonu

Hocam merhabalar, benim akciğer tomografi sonucumda şu yazıyordu acaba bir sıkıntı var mı akciğerimde? " Sol Alt Lob mediobazalde ince fibrotik bant formasyonu mevcuttur. " Bu ne demektir hocam?

18 Nisan 2021 01:27
Prof. Dr. İrfan UÇGUN Doktora Sor

Prof. Dr. İrfan UÇGUN tarafından cevaplandı.

Zor Nefes Alıyorum

Merhabalar 2 yıl önce akciğerimden pnömötöraks Ameliyatı oldum nefes almakta zorluk çekiyorum acaba gelsem bi kontrol etseniz ve bunun ücreti ne kadar olur yardımcı olur musunuz lütfen

23 Şubat 2021 21:34
Prof. Dr. İrfan UÇGUN Doktora Sor

Prof. Dr. İrfan UÇGUN tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube