Göğüs Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Sabah uyandığımda nefes alınca akciğerlerim ve boğazım ağrıyor

Merhaba hocam 20 yaşındayım 2 yıldır sigara içiyorum yaklaşık 1 aydır bu sorunla karşılaşıyorum ciddi bişey varmıdır? önerileriniz nelerdir ?

29 Ağustos 2014 15:34
Uzm. Dr. Cengiz Şen Doktora Sor

Uzm. Dr. Cengiz Şen tarafından cevaplandı.

balgam

Merhaba hocam ben 1,5haftadir balgamimda siyahlik var nedeni nedir cevaplarsaniz sevinirim

24 Temmuz 2014 20:34
Uzm. Dr. Zinet Gül Ersoy Sokullu Doktora Sor

Uzm. Dr. Zinet Gül Ersoy Sokullu tarafından cevaplandı.

Farenjit

Füsun Hocam merhabalar,ben babannem için size bir soru soracağım.Babannemin 2 gün önce boğaz ağrısı başladı çok kötü öksürüyor ve çok başı ağrıyor ara sırada midesi bulanıyor.Doktora gitti ve doktor ona antibiyotik yazmış.Babannemin hipertansiyonu var SERPERİL adlı bir ilaç kullanıyor(8mg) bir de şekeri var onada ilaç kullanıyor.Antibiyotik KLAVUNAT(1000 MG) birde öksürük şurubu yazmış(Butirol dü sanırım) Ancak BABANNEMİN PENİSİLİNE KARŞI ALERJİSİ OLDUĞU İÇİN BEN ONA ANTİBİYOTİK KULLANDIRTMADIM.Salı gününe kadarda hastaneler kapalı.Evde ne yapabiliriz Füsun Hocam babannem için ? Ne önerirsiniz çok teşekkür ederim..

30 Mart 2014 11:43
Prof. Dr. A. Füsun Ülger Doktora Sor

Prof. Dr. A. Füsun Ülger tarafından cevaplandı.

Farenjit

Demet Hocam merhaba ben babannem için size bir soru soracağım.Hocam babannem birkaç gün önce hastalandı.Boğazı ağrıyor ve çok öksürüyordu bir de halsizlik vardı.Dün doktora gitti ve doktor ona ilaç yazmış.Babannem aynı zamanda şeker hastası yani şeker ilacı ve tansiyon ilacı kullanıyor.Penisiline karşı alerjisi var.Doktor birşey olmaz demiş ama yine de bir emin olmak açısından size sorayım dedim.Doktor antibiyotik yazmış ismi (KAVUNAT 1000 MG) ve öksürük şurubu (BUTİROL).Babannem 59 yaşında. Antibiyotiği içerse birşey olur mu yani yan etki oluşur mu ? Şimdiden çok teşekkür ederim Demet hocam iyi çalışmalar..

28 Mart 2014 17:01
Prof. Dr. Demet Karnak Doktora Sor

Prof. Dr. Demet Karnak tarafından cevaplandı.

sigarayi biraktiktan 1 ay sonra

hocam iyi gunler sigarayi biraktiktan sonra bogazimda bisey takiliymis hissi nefes darligi ve kopuk seklinde renksiz balgam sikayetlerim bu normalmidir gecici bi durummudur bi hekime basvurmam gerekirmi tesekkur ederim

28 Ocak 2014 21:11
Prof. Dr. Demet Karnak Doktora Sor

Prof. Dr. Demet Karnak tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube