Göğüs Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Timik hiperplazi

Merhabalar. 2014te timektomi amelyati oldum fakat ameliyat sonrası filminde aynı boyutta timus dokusu tekrar çıktı.Üstünde durmadık. Bu sene öksürük şikayetim arttı ve boyutta büyüme saptandı. Açık ve ağır bir ameliyat oldum büyük boyutta timus dokusu çıkarıldı ve lenf nodullerime kadar alindi. Pataloji sonucun timik hiperplazi çıktı. 3 ay oldu öksürüğüm azalır gibi olmustu ama fazlalaştı ve geceleri giderek artıyor. İki ameliyat geçirdim ne yapacağım bilemiyorum artik lütfen yardımcı olur musunuz.

14 Ağustos 2021 00:34
Prof. Dr. Cengiz Gebitekin Doktora Sor

Prof. Dr. Cengiz Gebitekin tarafından cevaplandı.

Timik doku timik hiperplezi

Hocam şimdiden teşekkürler. BT sonucumda on mediastende 17 mm çapında lobule konturlu timik doku ve veya timik lenfoid hiperplezi ile uyumlu dansitede yer kaplayici lezyon izlenmektedir. İbaresi mevcut bunun ne anlama geldiğini bilmiyorum. Acaba korkmalimiyim?

2 Ağustos 2021 05:36
Prof. Dr. Mehmet Bilgin Doktora Sor

Prof. Dr. Mehmet Bilgin tarafından cevaplandı.

Timik kalinti

KONTRASTSIZ TORAKS BT Tetkik i.v. kontrast madde verilmeksizin elde olunmuştur.Mediastinal yapılar bu nedenle net değerlendirilememektedir. Anterior mediastinal bölgede yaklaşık 25x16 mm boyutunda kamaö şeklinde hipodens alan izlenmiştir (Timik kalıntı?).Kalp boyutları normaldir. Anavasküler yapılar doğaldır. Akciğer parankim alanlarında aktif infiltrasyon, kitlesel lezyon izlenmemiştir. Plevral efüzyon saptanmamıştır. Ekstratorasik yumuşak dokularda patoloji izlenmemiştir. sonuç raporda belirtilmiştir.

24 Nisan 2021 23:07
Prof. Dr. Cengiz Gebitekin Doktora Sor

Prof. Dr. Cengiz Gebitekin tarafından cevaplandı.

Plevroperikardial kist

Merhabalar Hocam; Geçtiğimiz hafta herhangibir şikayetim olmamasına rağmen kilolu olmam sebebiyle Doktorum tarafından BT Anjio istendi ve çekim sonucunda kalp damarlarım ile ilgili herhangibir sıkıntı görünmezken Aortikopulmoner pencerede 3*1,5 cm çaplı iyi sınırlı plevroperikardial kistle uyumlu lezyon mevcuttur ibaresi yazıyor .Doktorum herhangibir sıkıntı teşkil etmediğini ancak;içimin rahat olması için 6 ay sonra kontrol amaçlı büyüme var mı diye tekrar çektirip değerlendirebileceğini söyledi.33 yaşındayım , kiloluyum, sigara kullanıyorum.bu bahsetmiş olduğum kist herhangibir sorun teşkil eder mi? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

15 Mart 2021 13:21
Prof. Dr. Gökhan Yuncu Doktora Sor

Prof. Dr. Gökhan Yuncu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube