Genel Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Troiit nodül

slm dr bey kızım 29 yaşında .Troit dopler sonucunda şunlar yazıyo.Troit glant her iki lobu normal boyutlarda.Parankim ekojenitesi hetorejen görünümündedir .Troit glant sol lobda orta polde hetorejen ekojen yaklaşık 10x8 mm boyutlarında solid nodül izlenmiştir .Troid vaskülarizasyonu normaldir.Bundan önceki ultrasyonunda ise sağ lob orta zonda yaklaşık 5 mm çaplı alanda mikrokalsifikasyonlar sol lob orta zonda 11.5 mm çaplı solid kompenent içeen kistik nodüler lezyon izlendi diye yazıyo.Bunlarda tehlikeli bir şey varmı ne yapmamız lazım henüz dr gösteremedik .cevabınız için şimdiden tşkler.

27 Ağustos 2016 23:14
Prof. Dr. Adnan İşgör Doktora Sor

Prof. Dr. Adnan İşgör tarafından cevaplandı.

Tiroid lob

Hocam Merhaba, Kabızlık ve şişkinlik şikayetiyle gittiğimde yapılan kan testi sonucu TSH: 2,22 Serbest T3: 4,23 Serbest T4: 0,81 olarak ölçüldü.Bunun ardından Ultrason istendi.Ultrason raporunda 'Tiroid glandı boyutları normaldir.Her iki tiroid lob parankimi homojen olup,sağ lob posteriorde 4 mm boyutunda kist izlenmiştir.Solid kitlesel lezyon saptanmadı' deniyor.Bu kist iyi huylu mudur,kötü huylumudur nasıl anlaşılıyor.Bunun sigara ile bir alakası var mıdır?Bu aşamada ne yapmamı önerirsiniz.

18 Temmuz 2016 13:38
Prof. Dr. Adnan İşgör Doktora Sor

Prof. Dr. Adnan İşgör tarafından cevaplandı.

Tiroid nodülü

Hocam Merhaba, eşim 41 yaşında, yapılan Tiroid usg sonucu; Troidgland boyutlarınormaldir. Parankim eko paterni homojendir. Sağ lob orta kesim anteriorda periferal punktat kalsifikasyon içeren mikst eko yapıda 9.2x6.8x5 mm. boyutlarında nodül izlenmektedir. Sol lob ve ismusta belirgin sınır ve eko farkı oluşturan lezyon saptanmadı. Boyunda patolojik boyut ve görünümde lenf nodu saptanmadı. Kan değerleri tsh ft3 ft4 normal değerlerde. Yorumlayabilirseniz çok sevinirim.şimdiden teşekkürler..

4 Nisan 2016 06:23
Prof. Dr. Adnan İşgör Doktora Sor

Prof. Dr. Adnan İşgör tarafından cevaplandı.

Tiroid Nodülü

hocam merhaba, eşim 27 yaşında ve akdeniz anemisi tiroid tahlil ve kan tahlili sonuçları şöyle; Tiroid parenkiminde alt polde sağda 7x5 mm solda 6x3 mm boyutlarında kistik vasıfda nodüller ve üst polde sağda lobda 4x2,5 mm sol lobda 4x2 mm boyutlarında haifce hipoekoik solid vasıfda küçük nodüller izlendi, Hormon TSH 0,64 Serbest T3 3,46 Serbest T4 1,25 Bu tahliller sonucunda Levitron 50 mg kullanmaya başladı, 3 gündür bu ilacı kullanıyor fakat kusma, uyku hali, halsizlik ve nefes darlığı olmaya başladı. bu sonuçlara göre bu ilaç kullanılmalı mı? bu akşam gittiğimiz başka bir doktor bu sonuçlara göre ilaç kullanımına gerek olmadığını ve bir yıl sonra tekrar bakılması gerektiğini söyledi. Sizce biz ne yapmalıyız hocam. iki çelişkili cevap. t...

29 Mart 2016 12:32
Prof. Dr. Adnan İşgör Doktora Sor

Prof. Dr. Adnan İşgör tarafından cevaplandı.

Hipertiroidi?

Merhaba, Kan tetkiklerimde TsH'ım 0.029 çıkmış. Bu değer düşük olduğu için hipertiroidim olabileceği anlamına mı gelir?

12 Mart 2016 19:08
Prof. Dr. Adnan İşgör Doktora Sor

Prof. Dr. Adnan İşgör tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube