Genel Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Gastrit ve İlaçlar

İyi günler hocam 26 yaşındayım 1 aydır devam eden iştahsızlık ve mide bulantısı şikayetlerim vardı. Özellikle sabahları uyandığımda ve akşamları olan rahatsız edici ama kusturacak derecede olmayan bir mide bulantısı vardı. Doktora gittim endoskopi ile gastrit teşhisi konuldu.Nexium,antepsin ve axid 150mg ilaçlarını kullanıyorum. Doktorum pek bir açıklama yapmadı malesef. Mide bulantım ve iştahsızlığım azaldı hocam ama ilaçlarım bittikten sonra ne yapmalıyım. Ve diğer sorumda aşırı sarı olmayan bir dışkılama var hocam kullandığım ilaçlar bunu yapar mı. Şimdiden çok teşekkür ederim kolay gelsin.

20 Eylül 2020 15:09
Prof. Dr. Bahadır Ege Doktora Sor

Prof. Dr. Bahadır Ege tarafından cevaplandı.

Ağzımdan gelen sarı suyun sebebi nedir?

merhaba hocam benim şikayetim sabahleyin ağzımdan gelen sarı su . hiç bir şikayetim yok mide bulantısı ,yanma ,açlık, halsizlik hiç bir şey yok sadece sarı su dahiliye gittim kan tahlillerim yapıldı her şeyim normal .gastrolojiye gitmem söylendi randavü alamadım inşallah yakında gideceğim. çok korkuyorum kötü bir hastalığım mı var acaba , beni aydınlatırsanız çok sevinirim . şimdiden teşekkür ederim.

24 Nisan 2016 20:06
Prof. Dr. Bahadır Ege Doktora Sor

Prof. Dr. Bahadır Ege tarafından cevaplandı.

Geçmeyen Reflü

Hocam öncelikle iyi günler. Benim yaklaşık 4-5 aydır ağza ekşi ve acı su gelme şikayetim vardı gecen ay doktora gittim reflü gibi gözüküyor dedi ilaç verdi kullan eğer geçmesse endoskopi yapacaz dedi ben bu ilaçları kullanmadım geçmedi endoskopi yapıldı endoskopide hiçbişey çıkmadı doktor stres yapma dedi ben stres yapmamama rağmen benim agzıma hala arada sırada ekşi sıvı geliyor ve son 2-3 gündür gögüs kafesim acayip şekilde yanıyor nasıl diyim derin nefes alsam veya bişey yiyip içmeye çalışsam gögüs kafesimin ortası çok pis yanıyor sizce tekrardan doktora görünmelimiyim cevabınız için şimdiden teşekkürler.

28 Kasım 2015 20:06
Prof. Dr. Bahadır Ege Doktora Sor

Prof. Dr. Bahadır Ege tarafından cevaplandı.

Alkalen reflü gastrit

Hocam merhabalar. Ben alkalen reflü gastrit hastasıyım yaklaşık 2 senedir. Çok kilo verdim. Stresli bir yapım olduğu için de şikayetlerim artabiliyor. Şuan 22 yaşındayım. Alkalen reflü ameliyatı hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum. Bu ameliyatın başarılı olma olasılığı nedir, şikayetleri tamamen geçiriyor mu ve ameliyat sonrası başka sorunlar çıkabiliyor mu ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

29 Eylül 2015 13:13
Prof. Dr. Bahadır Ege Doktora Sor

Prof. Dr. Bahadır Ege tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube