Genel Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Karidakis flep

Hocam merhabalar ben *** *** ** tarihinde karidakis yöntemi ile ameliyat oldum *** *** ** tarihinde pansumana gittiğimde 16 cmlik kesinin boydan boya açıldığını söyledi her gün pansumana gittim borik asit ile pansumanım yapıldı *** *** ** tarihinde tekrar dikiş atacağını söyledi. Gref dokusunun çok güzel oturduğunu ama cilt ve cilt altının açıldığını söyledi vertikal matris yöntemi ile dikişi attı. Bugun pansumana gittiğimde anüs tarafındaki yaranın 2 cm lik açıklık olduğunu söyledi 2 GUN sonra duş al pansumanı yap dedi bugun 10. GUN üst dikişler tutmuş alt dikişlere biraz daha zaman dedi o 2 cmlik yer acaba kaç günde kapanır ve ne zaman otura bilirim. Teşekkürler :)

29 Şubat 2016 17:19
Prof. Dr. Bahadır Ege Doktora Sor

Prof. Dr. Bahadır Ege tarafından cevaplandı.

Pilonidal sinüs başlangıcı

Merhaba zaman zaman kuyruk sokumu bölgemde tekrarlayan şişlikler oluyordu ve doktora gittiğimde yumuşak doku enfeksiyonu dediler antibiyotik kullandım sonrasında pilonidal sinüs tanısı koydular yüzeyel kıl dönmesi olduğunu ve sürekli kontrole gitmem gerektiğini ilerlerse cerrahi operasyon gerektiğini söyledi doktorum. Ben ilerlemesinden korkuyorum ve eczanelerde pilonol L25 isimli bir ilaç olduğunu ve o bölgedeki bakterileri fagositoz ettiğini öğrendim kullansam iyi gelir mi? Teşekkürler

3 Eylül 2015 10:28
Prof. Dr. Bahadır Ege Doktora Sor

Prof. Dr. Bahadır Ege tarafından cevaplandı.

Kıl dönmesi

Merhaba hocam, yaklaşık 1 ay önce genel cerrah doktoruna gittim kıl dönmesi şikayeti ile şişlik ve delikler vardı ameliyat günü filan almadım. 2-3 hafta sonra yeniden gittim ve doktor deliklerin kapandığını söyledi ve biraz daha bekleyelim dedi. Ameliyatsız iyileşebilir miyim ?

10 Haziran 2015 20:36
Prof. Dr. Bahadır Ege Doktora Sor

Prof. Dr. Bahadır Ege tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube