Sorularda Ara

Genel Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 6 soru cevaplandı.

Dışkıda kan

Hocam merhaba, 29 yaşında bir bayanım, çocukluğumdan beri genelde kabızlık çekiyorum ama bu artık alıştığım bir durum oldu, bundan tam 2 sene önce dışkıyla karışık kana benzer lekeler gördüğüm için kolonoskopiye girdim ve bir şey çıkmadı, bugünlerd yine görüyorum ama besin artığı mı ayırt edemiyorum, gördüğüm renk koyu değil canlı kırmızı, besin artığı olabilir mi ve ne yapmalıyım? Geçtiğimiz sene de endoskopiye girmiştim onda da birşey çıkmamıştı. Ailemde kolon kanseri öyküsü yok, yanıtlarsanız çok sevinirim, teşekkürler.

6 Temmuz 2018 14:43
Prof. Dr. Ömer Bender Doktora Sor

Prof. Dr. Ömer Bender tarafından cevaplandı.

ishal ve kabızlık

Merhaba hocam ben bir süre sadece sabah ishal oldum ve bir gün ishalimde mukus ve mukusun içinde kan gördüm hemen doktora gittim ve gaitamda bol miktarda lökosit ve eritrosit görüldü antibiyotik verdiler 1,5 hafta boyunca kullandım kullandığım süre boyunca ishalim kesilmedi fakat ilaçlarım bitince kesildi.İlaçları bırakalı bir kaç gün oldu şimdide yemeklerden sonra kabız gibi oluyorum ama kan veya mukus yok doktorum kolonoskopi istedi fakat sonucundan korkuyorum tümör belirtileri olabilirmi bunlar yaptırıcam ama çıkıcak sonuçtan çok korkuyorum sizce neden kolonoskopi istenmiş olabilir?

15 Ocak 2017 14:00
Prof. Dr. Ömer Bender Doktora Sor

Prof. Dr. Ömer Bender tarafından cevaplandı.

sigmoid kolonda polip

Ömer Bey Merhaba , Sürekli olan ishal şikayetim sebebiyle doktora gittim. yapılan kolonoskopi sonucuna göre : tr'de ve reflexsiyonda özellik saptanmadı. terminal ileuma kadar girildi, mukozal yapı normaldi, kontrol amacı ile biopsi alındı. bağırsak temizliği tam değildi, değerlendirme suboptimaldir. sigmoid kolonda 1 adet yaklaşık 1 cmlik polip saptanarak alındı. terminal ilaum, çekum, asendan, transvers, desendan, sigmoid kolon ve rektumda normal mukoza yapı dışında başka patolojik oluşuma rastlanmadı. tanı : sigmoid kolonda polip Annemi kolon kanseri sebebiyle kaybettim. bu nedenle biraz endişe duyuyorum. sonucun tarafınızdan değerlendirilmesini rica ederim. ilginiz için teşekkür ederim, İyi çalışmalar.

21 Ekim 2016 12:59
Prof. Dr. Ömer Bender Doktora Sor

Prof. Dr. Ömer Bender tarafından cevaplandı.

Uzun süredir Ani başlayan karnın sağından bele oradan sırta vuran siddetli agri

Merhaba 18 yasindayim yaklasik 7 aydir kabizlik cekiyorum ilac tedavisi fayda etmedi en son kolonoskopi istendi 1 gun oncesi temizligmide yaptim ancak korkumdan vazgectim gitmedim malesef. Baglantili olabilir mi diye soyluyorum 5 gün once aniden karnim agrimaya basladi onemsemedim gecer dedim sag tarafa kaydi siddetlendi arada gecer gibi olup tekrar basladi sonra acile gittim idrar tahlili istendi bir de igne yapildi idrar da bir sey cikmadi ancak acil doktoru urolojiye gitmem soylendi teshis olarak da bobrek agrisi denmisti urolojiye gittim bugun agrim halen devam ediyordu doktor bir seyin yok sorun bagirsaklarda dedi yarin genel cerraha gidecegim ama ondan once gercektn bilgilenmek istiyorum bagirsaklardaki sorun bukadar agri sirta bele v...

30 Mayıs 2016 12:50
Prof. Dr. Ömer Bender Doktora Sor

Prof. Dr. Ömer Bender tarafından cevaplandı.

Kolostomi süresi

Merhaba hocam. Teyzem 26 Şubat'ta bir operasyon geçirdi. Rahim ve yumurtalığı alındı. Bağırsağı dışarı verildi. Elimizdeki raporda ' taşlı yüzük hücreli karsinom metastazı ' yazıyor. Ben araştırmalarıma göre durumun pek parlak olmadığını görüyorum. Doktoru 4 kür belirledi 2 aydır kemoterapi alıyor, 3 kürü tamamladık. Psikolojisi ve beslenmesi çok zayıf ve kolostomisini kafasına çok takıyor. Bu tarz hastalarda bağırsak tahmini ne kadar sürede içeri alınır kendisi çok merak ediyor. Tahmini bir bilgi verebilir misiniz ?

1 Mayıs 2016 22:19
Prof. Dr. Ömer Bender Doktora Sor

Prof. Dr. Ömer Bender tarafından cevaplandı.

Acil lütfen bakınız Kanser ve Kayısı

Hocam iyi geceler bir akrabam kolon kanseri ilk rastlantıda 19 cm olan kanser hücresi 3.kemoterapi sonrası 10 cm düşmüş. Benim size sorum acı kayısı çekirdeğinin kanser hücrelerine karşı anti bir etkisi olduğu ve hücreleri yenilediğini ve radyo terapinin yan etkilerini azalttığını bir tv kanalında izledim fakat çekirdek de siyanür etkisi olduğunda kafama takıldı.Hocam acı kayısı çekirdeği durumu doğru mudur ve yersek ne kadar sürede ne kadar yemeliyiz.Şimdiden teşekkür ederim size.

27 Şubat 2016 02:20
Prof. Dr. Ömer Bender Doktora Sor

Prof. Dr. Ömer Bender tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube