Genel Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Kasık fıtığı

Merhaba, 8 gün önce perşembe günü sol kasığımdan fıtık ameliyatı oldum. Çok şükür hiçbir şeyim yok ve pansumanlara sağlık ocaklarına gittiğimde dikişler çok iyi durumda diyor amma ve lakin sinirlerine midir yoksa damarlarımda mi titremeler olup duruyor arada genelde sol baldırımda. (Sağda da biraz fıtık var 6 ay sonra ordanda olacağım) Bu normel mi? Doktoruma gitmeme gerek var mı?

24 Kasım 2017 09:27
Op. Dr. Hacı Mehmet Ulusal Doktora Sor

Op. Dr. Hacı Mehmet Ulusal tarafından cevaplandı.

reaktif lenf nodu

Sayın Hocam, 2008 yılında karın fıtığı ve 2015 yılında sol kasık fıtığı olmak üzere iki ameliyat geçirdim. Son bir aydır sağ kasıkta şişlik ve ağrı şikayetiyle tekrar bir Genel Cerrahi Uzmanına göründüm. Sonuç olarak yapılan Ultrason neticesinde "Sol ilneguel kanalda 1.2mm reaktif lenf nodu " izlendi. Sonuçta bir tedavi başlamadı doktorum. Kurum doktorum ise Antibiyotik ve ağrı kesici tedavisi başladı. Fakat sol kasımda ki rahatsızlık hissi ve şişlikte bir değişim yok. Başka bir rahatsızlığım yok ( enfeksiyon gibi ). Bu durumda ne yapmam gerekir. Bu endişelenecek bir rahatsızlık mıdır ? Saygılarımla.

26 Mayıs 2016 12:49
Op. Dr. Hacı Mehmet Ulusal Doktora Sor

Op. Dr. Hacı Mehmet Ulusal tarafından cevaplandı.

Kasıkta şişlik

Hocam merhaba... Benim yaklaşık bir aydır aynı anda başlayan hafif şiddette bel ağrım, sağ bacağımda topuğa kadar ağrı ve genital bölgemin sağ üst bölümünde karın kaslarımın bittiği sağ tarafta hafif bir bombe var. Ama sadece hafifçe birkaç kez ağrı yaptı ve karşıdan bakıldığında pek belli olmuyor sadece kendim elimle farkediyorum.. Öksürünce, ıkınınca şişlikte artış yok ya da yatında da heehangi bir azalış yok.Dokunduğumda veya egzersiz, yürüyüş yaptığımda ağrı olmuyor.. Aile hekimi tanıdığım muayene etti kasık fıtığına benzemiyor dedi..Sizce ne olabilir, doktora gitmeli miyim?

19 Şubat 2016 23:30
Op. Dr. Hacı Mehmet Ulusal Doktora Sor

Op. Dr. Hacı Mehmet Ulusal tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube