Genel Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Hidatik Nüks

Kıst Hidatik Nüks Hocam Merhabalar, Tam 4 ay önce hidatik kist teshisi ile açık ameliyat geçirdim. Ameliyat başarılı gecti ve karacigerimde ve safra kesemde 3 adet vardı. Safra kesem alındı ve kistler temizlendi. Ultroson kontrölünde karaciger segment 5-8 kortikal yüzeyinde ekojenitiler izlenmistir. Karaciger segment 8'de anterior subkapsuler alanda 4×2 cm boyutlarda kistik lezyon tespit edilmistir diye raporlandi. Ameliyat sonrası 2 ay andazol kullandım. 4 ay icinde nüksetmesi bu ölcülere gelmesi normal midir ? Ne yapmamiz gerekiyor ? Görüs ve destelerinizi rica ederim. İyı Günler.

13 Ocak 2020 09:49
Dr. Öğr. Üyesi İlker Pala Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi İlker Pala tarafından cevaplandı.

KARACİĞERDE SIVI

İYİ GÜNLER 2 AYDAN BERİ GÖBEK SAĞ KENARINDA AĞRIM VARDI FITIK ŞÜPHESİYLE DOKTORA GİTTİM ÇEKİLEN USGDE:Suphepatik alanda , morison poşuna doğpru uzanım gösteren serbest sıvı izlenmiştir. ANNEM VE BABAM KANSER HASTASI ÇOK KORKTUM BUDA BAKAN DOKTORUM ÖNEMLİ DEĞİL DEDİ KAN TAHLİLLERİ NORMAL ÇIKTI AMA AĞRIM ÇOK OLMAMAK ŞARTIYLA DEVAM EDİYOR VE GÖBEK SAĞ KAR KISMI ÇOK ACIYOR ÖZELİKKLE ÖKSÜRÜKEN AĞIR KALDIRIKEN HİSSEDİYORUM SİZCE BU SONUCA GÖRE NE YAPMAM LAZIM BİLGİLENDİRİSENİZ SEVİRİM

12 Aralık 2017 11:23
Dr. Öğr. Üyesi İlker Pala Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi İlker Pala tarafından cevaplandı.

Ast ve Alt değerleri

Seşam hocam AST değerim 68 ve ALT değerim 136 çıktı. Anti Hbs ise *** *** ** çıktı kan testi sonuçlarımda herkes bi test yaptır diyor ama endişelenmeli miyim.

17 Ocak 2017 22:18
Dr. Öğr. Üyesi İlker Pala Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi İlker Pala tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube