Genel Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

usg incelemesi

Hocam merhaba ben 17 yaşındayım yaklaşık 1.5 ay once sağ goğsumde elims gelen sertlik hissedip doktora gittim ve doktor ilk başta tedavi ile gideceğini soyledi ama USG incelemesinden sonra alınması gerektiğini soyledi usg incelemsinde aynen şoyle yazıyordu her iki memede residüel parankim ekosu artmış fibroglandüler yapılar belirginleşmiştir sağ memede saat 1 hizasında areoladan yaklaşık 5 cm. Kadar uzaklıkta hemen cilt altında in başlayan cilde paralel kısmen lobüle cidar ekosu artmış (kapsül?) yaklaşık 7.5*16mm.çaplarında hipoekoik oluşum izlenmektedir (fibroadenom?) bilateral memede cilt ve cilt altı yağlı doku seviyeleri areola ve papilla mamma doğaldır laktifler duktuslarda dilatasyon izlenemedi bilateral aksiller patolojik boyut ve na...

26 Ocak 2014 13:28
Op. Dr. Murat Üstün Doktora Sor

Op. Dr. Murat Üstün tarafından cevaplandı.

memede ele gelen sertlik amnezli dolgu...

Merhaba Murat bey Annemin Bilateral Tanısal Mamo-sonografi incelemesi sonucunda sol meme iç kadranda cilt retraksiyonu ile periareolar cilt kalınlaşmasına neden olan 17x20x24 mm boyutlarında düzensiz spiküle sınırlı dens yer kaplayan lezyon izlendi.Bize biyopsi yapılması söylendi yapılması gerekir mi yapılacaksa lab.iyi olan yerde yapılması ihmali ortadan kaldırı mı??Sizce ne yapmalıyız..

23 Ocak 2014 18:14
Op. Dr. Murat Üstün Doktora Sor

Op. Dr. Murat Üstün tarafından cevaplandı.

fibroadenomların ağrı yapmasının nedenleri nelerdir?

Merhaba Murat Bey,iki göğsümde de en büyüğü 19mm olmak üzere toplam 6 fibroadenom tespit edildi. Bir yıl önce bir tane olduğu söylenmişti ve 8 mm civarındaydı. Bir yılda bu kadar büyüyüp çoğalması normal mi? Arada bıçak saplanıyor gibi ağrı oluyor. Ağrı olması normal mi ağrıyı kesecek bir ilaç var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

11 Ekim 2013 19:30
Op. Dr. Murat Üstün Doktora Sor

Op. Dr. Murat Üstün tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube