Sorularda Ara

Genel Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 6 soru cevaplandı.

Kolonkanseri

Kolonkanseri Kolonkabseri kanseri Hocam saygilar esim 9ay evvel kolon kanserinden ameliyat ve 6aylik kemo tedavisi gordu 6ayda bir kontrole gidecez merak ettigim icin soruyorum hosgorunuze siginarak eger kontrollerde tekrar olursa nasil bir tedavi uygulanabilir kolonoskopiyle temizlense. Olurmu yoksa tekrar ayni durumumu yani ameliyat kemo yasayacaz korunmak icin tecrubeli bir izman olarak oneriniz yokmu hergun yuruyus yapiyor beslenme oneriniz yokmu

11 Mart 2020 15:51
Op. Dr. Akın Demir Doktora Sor

Op. Dr. Akın Demir tarafından cevaplandı.

Meme de şişlik

Merhaba Hocam. Sol meme saat 12 hizasında 33×22 m boyutlarında düzgün sınırlı hipoekoik solid kitle izlendi. Saat 4 hizasında areoladan 2 cm mesafede 14×4 mm boyutlarında benzer natürel solid nodüler lezyonlar izlendi. Sağ meme saat 12 hizasında 22×15 mm boyutlarında saat 1 hizasında 2cm mesafede 4×3 mm saat 3 hizası areola kenarında 8×5 mm saat 10 hizası 4×3 mm boyutlarında iyi sınırlı hipoekoik solid lezyonlar izlenmiştir. Aksiller lap izlenmedi. Hocam bu sonuçlara göre bana bilgi verir misiniz. Ciddi bir şey mi?

19 Ekim 2017 18:42
Op. Dr. Akın Demir Doktora Sor

Op. Dr. Akın Demir tarafından cevaplandı.

Aort abdominalis

Merhaba hocam, Bel ağrısı ve sol ayağıma yayılan uyuşma sebebiyle fizik tedavi bölümüne gittim çekilen mr sonucu :lumbal korpozda ılımlı bir düzleşme olduğu. L2 vertebra düzeyinde vertebra korpus anteriorunda aort abdominalis her iki lateralinde büyüğü solda 16 mm çapa ulaşan t2a hiperintens, t1a hipointens nodüler görünüm izlenmiştir ve sonografi bakı uygun görüldü. Kan tahlilinde hemoglobin değeri :8.4 olup beyaz kan hücresi ;4.48. Teşhis koymak çok doğru olmasada önemli bir hastalık başlangıcı olup olmadığını merak ettim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

18 Eylül 2017 04:55
Op. Dr. Akın Demir Doktora Sor

Op. Dr. Akın Demir tarafından cevaplandı.

ultrasyon sonucu

ben 29 yaşındayım ilk elime gelen sertlıkle farkettim daha sonra gögsümün şekli degişmeye basladı ultrasyonda çıkan sonuç :sol meme üst dış kadranda areola komşuluğundan başlayarak perifere uzanan boyutları net olarak ölçülemeyen belirgin heterojen hipoekoik görünüm ve komşu yumuşak dokularda ödem dikkati çekmiştir. ayrıca areolaya yakın yaklaşık 13*12 mm ebatlı fluktuasyon vermeyen hipoekoik görünüm (öncellikle enflamasyonu düşündürmüştür.apse kesin olarak ekarte olunamamıstır.) mevcuttur.(bulgular öncellikle granülomatöz mastiti düşündürmüstür) sağda cilt altı dokular ve areola tabiidir. sol aksillada büyügü 6 mm çaplı iki adet reaktif lap izlenmiştir. ve antibiyotik tedaviye baslandı 1 hafta sonra tekrar gşdecegim ve ilerleme olmazsa o b...

21 Mart 2017 16:05
Op. Dr. Akın Demir Doktora Sor

Op. Dr. Akın Demir tarafından cevaplandı.

Meme kanseri

Hocam annemin mamografi sonucunu göstermek istiyorum lütfen yardımcı olur musunuz? Sol aksiller fossada hilusları seçilebilen ancak kalin korteksli en büyüğü 18 mm çaplı oval şeklini kaybetmiş malign karakterde 3-4 adet LAP lar izlenmektedir. Sol meme orta dış kadranda saat 3 hizasında yaklaşık 14×10 mm ölçüsünde spiküle konturlu hipoekoik solid meme CA ile uyumlu olabilecek yer kaplayıcı lezyon izlenmektedir . BX önerilir . Sağ memede solid yada kistik kitle lezyonu saptanmadı . BIRADS 5 - Muhtemel malign bulgular . Hocam ayrıca annem 40 yaşında lütfen yardımcı olun kötü bisey var midir????

18 Mart 2017 13:37
Op. Dr. Akın Demir Doktora Sor

Op. Dr. Akın Demir tarafından cevaplandı.

Atipik duktal epitel hiperplazi

Merhabalar doktor bey. Benim bir sorum olacaktı yardımcı olursanız çok sevinirim. Sol memede 27 mm ve 29 mm olan iki adet fibroadenom çılarıldı. Patoloji raporunda ise fibroadenom tanısı konulurken ayrıca şu ifade yer almış. Büyük fibroadenom dokusu içerisinde atipik duktal epitel hiperplazi alanları dikkati çekmiştir. Ben bu oprerosyonj 2008 yılında geçirdim düzenli kontrole giderken bu defa sağ memede saat 1 hizasında 17 mm kitle izlenip tru-cut biyopsi yapıldı ve fibroadenom tanısı yapıldı. Sol göğüsümde ise fibroadenom tekrarlamadı. Benim sorum birincisi atipik duktal epitel hiperplazi nedir ? İkinsi ise iğne biyopsi ile alınan parçalarda anormal hücre çoğalması fark edilir mi ? İlginize teşekkür ederim kolay gelsin.

1 Kasım 2016 09:34
Op. Dr. Akın Demir Doktora Sor

Op. Dr. Akın Demir tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube