Genel Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Patoloji sonucu

Hocam tekrardan merhabalar patoloji sonucumu da göndereyim; Gönderilen materyal 0,5x0,1x0,1 cm boyutlarında 1 adet gri beyaz doku parçasıdır tamamı kasette takibe alındı. TANI: MİNİMAL KRONİK İLTİHABİ PROÇES ÖDEM KONJESYON HELİKOBAKTER PİLORİ: YOK İNTESTİNAL METAPLAZİ: YOK GLANDÜLER ATROFİ: YOK DİSPLAZİ: YOK MİDE ANTRUM MUKOZA SUBMUKOZA BİYOPSİ MATERYALİ Sizce durum ne ilaç tedavisi gerekli mi teşekkür ederim.

8 Nisan 2022 17:51
Doç. Dr. Murat Baki Yıldırım Doktora Sor

Doç. Dr. Murat Baki Yıldırım tarafından cevaplandı.

endoskopi sonucu

Hocam merhabalar rica etsem endoskopi sonucuma değerlendirme yapar mısınız? Özofagus: z çizgisi 40. Cm de geçildi, düzenli ve hiatus diafragmatikus ile aynı düzeyde. Gastrik pililer Z çizgisine kadar uzanıyor özofagus mukozası normal. Mide: kardia, fundus ve korpus normal. Mide içinde az miktarda berrak sekresyon görüldü. Antrum mukozası hiperemik görünümdeydi. Antrumdan biopsi alındı. Retrofleksyonda hiatal kıskaçın endoskopu kavraması yeterli idi. Pilor forme santralize.hocam berrak sekresyon nedir endişe edeceğim bişey var mı ? Bu şekilde ne anlam ifade ediyor olabilir teşekkürler.

28 Mart 2022 20:49
Doç. Dr. Murat Baki Yıldırım Doktora Sor

Doç. Dr. Murat Baki Yıldırım tarafından cevaplandı.

Endoskopi

Merhaba Doktor bey dün endoskopi oldum ve tanı olarak antral gastrit yazıyor ciddi bir durum mu ? Bir de sağ kürek kemiğimde ve bazen kaburgamda ağrı oluyor bu durumdan kaynaklı olabilir mi? Yemeklerden sonra çok olmasada geğirme ihtiyacım oluyor sabahları bağırsaklarımda ve midemde gaz oluyor bu durumla ilgili olabikir mi? Antrum dan bir parça alındı sonucuna göre doktor değerlendirecek fakat ben yinede danışmak istedim birbirleriyle ilişkileri olabilir mi bu sorunların?

23 Mart 2022 15:13
Doç. Dr. Murat Baki Yıldırım Doktora Sor

Doç. Dr. Murat Baki Yıldırım tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube